Omsetningstallene viser en tøff start for mote, sprot og sko i 2017. (Illfoto: Yay Images)
Omsetningstallene viser en tøff start for mote, sprot og sko i 2017. (Illfoto: Yay Images)

Vanskelig start på 2017

Detaljomsetningen utenom motorkjøretøyer og bensin falt 4,5 prosent fra april i fjor til april i år, i følge SSBs detaljomsetningsindeks. Sko, sport og klær er bransjer som har hatt en vanskelig start på 2017.

Publisert

Sjefsøkonom i Virke, Lars Haartveit, vurderer tallene slik i en artikkel på Virke.no:

- Ettersom påsken var i april i år og mars i fjor, velger vi å fokusere på mars april samlet. For disse to månedene viser tallene en vekst på 1,2 prosent, mens omsetningen hittil i år er opp 1,0 prosent.

Kalenderjustert er tallene noe bedre, med en vekst på 2,3 prosent hittil i år sammenliknet med samme periode i fjor.

Det er ikke bare kalenderen som ikke har vært på varehandelens side så langt i år, heller ikke været har spilt på lag. Først kom januar med fravær av snø på Østlandet, senere kom en uvanlig kald vår. Dette har i hovedsak rammet tre bransjer: Sko, sport og klær – bransjer som alle har fått en vanskelig start på 2017.

I andre enden av skalaen finner vi postordre/internett som fortsatt viser to-sifret vekstrate når vi ser på tallene for de to siste månedene eller hittil i år. Også lavpriskjedene innen bredt vareutvalg ellers, elektriske husholdningsartikler og apotekene ser ut til å ha fått en god start på året. (Kilde: Virke.no)

Powered by Labrador CMS