salander_hm.jpg

Salanderstil hos H&M

Kostymedesigneren til den amerikanske versjonen av Menn som hater kvinner lanserer om ikke lenge en damekolleksjon for H&M.

Publisert

Salanderstilen preges av bikerklær i skinn, slitte jeans og hettegensere. Foto: Andreas Sjödin

Kolleksjonen til Trish Summerville består av 30 deler, med det samme mørke, urbane uttrykket som Lisbeth Salander utstråler, med skinnjakker og -bukser, hullete jeans og hettegensere i industrinyanser av sort, grått, slitt hvitt og mørkerødt.

Til Norge i desember

Kolleksjonen vil få en eksklusiv før-premiere i boutique Colette i Paris den 28. november, og er tilgjengelig fra 14. desember i Divided-avdelingene i rundt 180 H&M-butikker over hele verden, samt online. Det Skriver H&M i en pressemelding

- Salander-looken er ekte og komfortabel med velbrukte plagg, for eksempel jakkene som er som en rustning som beskytter henne mot verden. Jeg ville at kolleksjonen skulle gjenspeile styrken og selve essensen til Salander med en mote vri, og jeg er fornøyd med resultatet, sier Trish Summerville, kostymedesigner for den amerikanske filmutgaven av Menn som hater kvinner.

- Målet mitt er at kvinner skal finne plagg i kolleksjonen som de elsker, og så blande dem med sin egen garderobe og skape sin egen stil, sier hun.

- Ikke bare kostymer

Anna Norling, designer for Divided i H&M, sier i en pressemelding at kolleksjonen er mye mer enn bare kostymer – det skal være en moteerklæring som er moderne og rett i tiden, utdyper hun.

- Jeg elsker denne kolleksjonen og det vi har fått til sammen med Trish. Hun har en utrolig stilsans, er så spesifikk og har en sterk visjon. Klærne handler om attityde – de har et røft preg, samtidig som de er flatterende, sier Norling.

Til jul kommer altså den engelskspråklige filmversjonen av den første boken i Stieg Larssons Millennium-trilogi, Menn som hater kvinner. The Girl With The Dragon Tattoo, som blir det amerikanske navnet, er regissert av David Fincher.

Powered by Labrador CMS