KappAhl samler inn brukte klær og sko

KappAhl starter innsamling av brukte tekstiler og sko i alle sine norske butikker.

Publisert

– Å forlenge livssyklusen til klærne våre er en av motebransjens store miljøutfordringer, sier KappAhls bærekraftssjef Fredrika Klarén. - Et viktig aspekt er å gjøre bærekraftig atferd lett tilgjengelig for våre kunder.

Studier viser at nordiske forbrukere kaster mer enn halvparten av den totale mengden tekstiler som hvert år kommer ut på markedet, samt at over 95 prosent av dette kan gjenbrukes eller resirkuleres. Flere innleveringspunkter for tekstiler bidrar til å gjøre bærekraftig atferd lettere tilgjengelig for folk flest.– Det er mange viktige bruksområder for kasserte tekstiler. Vi jobber for at mer skal gjenbrukes og resirkuleres, for eksempel ved å utvikle teknikker for produksjon av nye tekstiler fra resirkulerte fibre, sier Klarén. - I en verden hvor vi må utnytte ressursene på en mer bærekraftig måte er resirkulerte materialer en svært viktig råvare.

Motekjeden tar imot alle typer klær, tekstiler og sko, godt innpakket i lukkede plastposer, så lenge de ikke er svært skitne. Som takk for hjelpen får kunden en rabattkupong hos KappAhl. For hver kilo tekstiler som leveres inn gir KappAhl også et beløp til veldedige formål i sine produksjonsland.

Et av KappAhls bærekraftsmål er å redusere bruken av konvensjonelt dyrket bomull og oljebaserte produkter som polyester, til fordel for mer bærekraftige materialer.

Powered by Labrador CMS