kreativ

Lær deg de sju stilpersonlighetene

Alle mennesker har en personlighet, som uttrykkes i hver enkelts klesvalg. Direkte overført – alle klær har uttrykk som harmonerer med din eller min personlighet. Her er de sju stilpersonlighetene. Hvem av disse er du? Og hvilke stilpersonligheter gjemmer seg i dine kolleksjoner? Lær om de sju stilpersonlighetene i Vibeke Johnsens serie her og les mer i Tekstilforum nummer 3, som utkommer kommende uke.

Publisert

Av Vibeke Johnsen, VJConcept - Foto: Colourbox.com

Sporty

 • Maskulin viljeenergi.
 • Uformell, sikker, modig, handlekraftig, engasjert, tillitsfull, ansvarsfull, oppriktig.

Du er ikke interessert i å følge moten til enhver tid. Selv om du ønsker å ta deg godt ut, krever du andre ting når du handler klær. Du foretrekker en noe avslappet stil som gir deg bevegelsesfrihet, og som gir deg mulighet til å leke litt av og til. Du er gjerne en friluftstype som liker plagg som kan tas av og på etter vær og temperatur. Din instinktive stil trekkes mot naturen, som også er en inspirasjon for de fleste av dine fargevalg. Sterke farger er ikke noe for deg, men heller naturlige nyanser i brun, grønn, rød og lignende. De varme fargegruppene inneholder nyanser som er lettest å tilpasse denne stilen, men de kalde fargegruppene har også enkle, naturlige nyanser. Av mønster og stoff kan du godt velge ruter, striper, paisley og lignende. Du går for plagg som er enkle i snitt og fasong. Du er typen som elsker struktur og kan dermed ha den loddneste ull og de groveste stoffene. Skinn og lær er også favoritter. Fordi du foretrekker og kunne bevege deg, bør også klærne kunne følge dine bevegelser. Drakter og kjoler bør ikke sitte for mye etter, og skjørt må tillate at du skritter ut. Bløte folder og motfolder passer derfor godt til deg.

Kreativ

 • Feminin følelsesenergi.
 • Sosial, energisk, helseopptatt, glad i å prate, spontan, morsom, leken, uavhengig.

Du er tidlig ute og snapper opp alt av nyeste mote. Du vet alt om nye trender og liker å holde deg oppdatert. Du liker å være din egen designer og elsker å eksperimentere med klær. Du er gjerne en trendsetter enten med klær eller tilbehør. På det motefornyende nivået finnes det flere forskjellige stilretninger, og trendsettere er ofte så orginale at det ikke går an å skjære alle over en kam. Ofte er du å finne i mer eller mindre kreative yrker. Dette er bransjer hvor det også er viktig å vise at man er kreativ og vet hvilke trender som gjelder. Du velger ofte antrekk etter øyeblikkets stemning og dagsform. Ofte har du et indre ønske om å sjokkere eller bli lagt merke til. Det å skape en røre, en happening er noe du kan! Du har gjerne et aktivt liv og er ofte en lagsport- eller helseentusiast. På arbeid kan du godt virke korrekt, fordi du er flink til å kombinere med plagg og tilbehør på en uventet måte. Du har antagelig aldri på deg samme antrekk to ganger, fordi antrekket gjenspeiler ditt humør, som svinger i takt med din kreative natur.

Moderat

 • Maskulin viljeenergi.
 • Kunnskapsrik, optimistisk, analytisk, sparsommelig, presis, metodisk, praktisk.

Du liker en moteriktig og praktisk stil. En moderat blanding hvor gjerne flere stiler skinner igjennom. Du velger klær som uttrykker en sikker og moden eleganse. Du har rikelig med klær i garderoben, og riktige antrekk til enhver anledning. Du er ikke nødvendigvis oppsiktsvekkende, men er alltid pent og korrekt kledd. Det spiller liten rolle om stoffene er naturlige eller syntetiske, bare det er praktiske og lettstelte stoffer. Du kan godt bruke farger om de ikke er for sterke, og unngår klær som får deg til å fremstå overpyntet eller overlesset. Det er alltid et romslig budsjett for klær hos deg, men du gjør ingen eller lite unødvendige impulskjøp.

Romantisk

 • Feminin følelsesenergi.
 • Harmonisk, følsom, omgjengelig, sjarmerende, mottakelig, drømmende, gavmild.

Du er en ekte farge- og stiltilhenger og kan få det meste til å se tiltrekkende ut. Du unngår røffe jeans, men foretrekker heller feminine, myke skjørt. Du er typen som gjerne dukker opp på dugnad i et par flotte bukser med en søt genser til. Du elsker farger og styrer derfor unna de uklare og mørke nyansene. Farger som understreker dine individuelle farger (hud, hår og øyne) foretrekkes. Du ville aldri drømme om å vise deg offentlig i hva som helst, og bruker derfor den tiden du trenger for å bli ferdig. Detaljer er viktig for deg. Alt fra ørepynt, fargen på blusen, til stømpenyansen. Av stoffer foretrekker du bløte som eksempelvis viskose, fløyel og silke. Av mønstre velger du avrundede, akvareller prikker og blomstermotiv. Men også print med frukter, trær og søtsaker. Du unngår stivt semsket skinn og røffe, kraftige stoffer.

Klassisk

 • Maskulin viljeenergi.
 • Kontrollert, taktfull, autoritær, avbalansert, behersket, tradisjonell, tålmodig, lojal.

Du foretrekker stil fremfor mote. Og stilen tas best vare på av deg som setter kvalitet fremfor kvantitet. Du liker ikke farger som fanger oppmerksomheten, da du heller er litt uunselig av natur. Å sette sammen farger som harmonerer på en diskret måte er noe du liker. Du kan sette sammen de enkleste plagg og få antrekket til å se fantastisk ut. Du liker å ha klær til forskjellige anledninger. Du kjøper sjeldent billige klær, fordi du anser innkjøp som en investering. Du trives ikke i plagg med kraftig struktur og unngår outrerte stoffer. Som svar på kjempestore gensere, velger du heller små enkle modeller i finstrikket, tynt garn. Alt som virker dillete, for pyntet eller rotete i snitt og fasong passer ikke for deg.

Boheme

 • Feminin følelseenergi.
 • Intuitiv, fryktløs, idealistisk, fantasifull, vennlig, pliktoppfyllende, visjonær.

Du foretrekker klær innenfor rammen av etnisk utspring og liker kroppsvennlige plagg som føles komfortable nok til å bo i, men unngår masseprodusert mote. Du er ofte samfunnsengasjert og brenner du nok for en sak, kan det hende at du bruker klær som et virkemiddel for din politiske ytring. Når det folkloristiske kommer til uttrykk i moten er du som fisken i vannet. Du er gjerne svært kreativ og elsker å sette sammen antrekk og tilbehør som skaper et pust fra de ulike lands kulturer. Du blander mønstre og farger med hverandre lik et orientalsk mønster. I stedet for typisk trend, foretrekker du plagg i unik design, rene stoffer og uttrykksfulle detaljer. Garderoben din er ikke omfattende, men kombinasjonsmulighetene uendelige.

Dramatisk

 • Maskulin viljeenergi og feminin følelseenergi.
 • Inspirerende, karismatisk, kan virke formell, verdig, stor mental styrke, rettferdig.

Du er den som kommer feiende inn i rommet, med en overbevisende holdning, selvsikkerhet og individualitet. Du liker en sofistikert stil, overdådig, fargerik og spennende. Selv et enkelt antrekk vil synes på deg. Du går for sammensetninger som utfordrer eller er elegante. Du velger sterke, rene farger, gjerne sammen med sort for et dramatisk uttrykk. Eller velg sterke farger som du setter i kontrast til hverandre. Du er uredd av natur og blander gjerne forskjellige typer stoffer, farger og tilbehør. Du unngår søte stoffer med mønster som blomstrer og lignende, og alt som er utpreget feminint. Men ender opp med outrerte plagg, geometrisk design eller oppsiktsvekkende mønstre. Er du den feminine utgaven, kan det godt hende du lar tilbehøret sørge for det dramatiske uttrykket.

Powered by Labrador CMS