nudie-1

Nudie forlenger jeansenes liv

Nudie Jeans har åpnet sin første Repair Shop i Bogstadveien Oslo. Her kan jeansfolket både få kjøpt nytt, men tilbys også gratis denimreparasjoner.

Publisert

Butikken vil gi kundene gratis denimreparasjoner, en spesialitet som har fått stor internasjonal oppmerksomhet og applaus fra miljøvernere verden over.

Den nye butikken ligger i krysset Hegdehaugsveien/Grønnegata og passer godt inn i det mangfoldige, internasjonale shoppingmiljøet i Hegdehaugsveien og Bogstadveien. Mørke grå vegger og svarte tak gir et riktig bakteppe til de designelementene og de mange detaljene den svenske jeansprodusentens eget designteam har bygd opp. Sentralt i det 60 kvadratmeter store lokalet er to reparasjonsstasjoner. Bakerst i lokalet er det bygd opp en denimvegg av gamle kjøpmannsdisker. Resten av interiøret er også preget av gjenbruk: håndplukkede resirkulerte møbler og gjenstander som understreker Nudies profil. Detaljer som restmaterialer fra Nudies skinnprodusenter brukt som oppslagstavler for å vise polaroidbilder av reparasjoner bidrar til å gjøre miljøet riktig.

Nudie Jeans ble etablert i Gøteborg i 2001 og har utviklet seg til å bli en ledende aktør i bærekraftig og økologisk denimproduksjon. Merket har 20 Repair Shops over hele verden, inkludert hjembyen Gøteborg og byer som Stockholm, London, Berlin, Los Angeles, Sydney, og Osaka.

Miljøapplaus

I tillegg til et særpreget design og et denim fagmiljø med lang erfaring har Repair Shop gratis reparasjonsservice som har fått internasjonal anerkjennelse og applaus fra miljøforkjempere. I sin kamp mot bruk-og-kast-samfunnet er Nudie Repair Shops som servicestasjoner hvor kundene kan få reparert sin kjære jeans. Denne tjenesten en er aktiv kampanje for å forbruke mindre og taler til Nudie Jeans-publikummet med en effektiv og forfriskende stemme.

Viktig marked

Norge er et viktig marked for Nudie Jeans. I løpet av de siste seks årene er det solgt i underkant av en halv million Nudie jeans til nordmenn. Repair Shop i en av Oslos beste handlestrøk vil gi merket en sterkere base, både i forhold til norske kunder og til turistene som besøker den norske hovedstaden. I tillegg til mulighetene for å få reparert denimplagg har butikken et bredt utvalg økologiske jeans, yttertøy, skjorter, gensere og t-skjorter.

Eco-cycle

Nudie Jeans «Eco-Cycle» betyr at merket tar ansvar for hele syklusen fra slitasje og reparasjon, gjenbruk og gjenvinning. I tillegg til å tilby gratis reparasjon kan Nudie-kunder bytte inn sine Nudie jeans og få 20 prosent rabatt på sitt neste par. De innleverte plaggene blir enten reparert og «gjenopplivet» eller resirkulert. Blant resirkuleringsprosjektene er produksjon av filleryer og trekk til bobilseter.

Powered by Labrador CMS