Foto: Jonathan Vivaas Kise.

Frøken Diana med egen vintagekolleksjon

Frøken Dianas Salonger på Grünerløkka i Oslo er et vintagemekka for dem som er glade i klassiske snitt og farger. Nå har de lagd en egen kolleksjon, produsert under garanterte gode arbeidsforhold på den norskeide tekstilfabrikken Fair & Square i Kina.

Publisert
Foto: Jonathan Vivaas Kise.

Kolleksjonen består av ti ulike modeller i flere farger og mønstre. Den inneholder blant annet pologenser, omslagstopper med sommerfuglermer, maxikjoler, highwaist bukser og et tartansett i ullblanding bestående av highwaist bukse og kåpe. Plaggene er inspirert av vintageklassikere fra både 60-, 70 og 80-tallet. Den gode kvaliteten står i fokus og de ulike snittene sitter fint på kroppen. Dette er klassiske plagg som ikke går av moten og som kan mikses på utallige måter.

Kolleksjonen er designet av Elise Dingstad og Ellen Marie Garåsen som også står bak vintagebutikken Frøken Dianas salonger i Markveien, Oslo.

- Etter mange års erfaring med vintage ser vi behovet for å ha plagg med de perfekte snittene som er flatterende for mange fasonger, og kunne tilby dem i alle størrelser. Vi har feks vært på evig jakt etter den perfekte highwaist buksen som kun er å finne i noen få vintage-eksemplarer i str XS. Vi vil bruke det beste fra vintage; snittene og fargene, og gjøre det slik at det passer til den moderne kvinnen som ønsker behagelige, men kule klær. Vi vil inspirere kvinner til bruk av farger og lekenhet og å fremheve det beste ved kroppen i stedet for å gjemme den bort. Vi har som mål at både jeg som er en XS og Ellen som er en L skal være like fine i klærne vi lager. Vi går derfor for universelle snitt som passer alle former!, sier designer Elise Dingstad.

Hele kolleksjonen produseres etisk og miljøvennlig i den norskeide fabrikken Fair & Square. Der råder en 37,5 timers arbeidsuke, fri i helgene, betalt ferie, forsikringer og pensjon samt 6 måneders mammapermisjon med full lønn. I tillegg har de begynt å dyrke sin egen bomull for enda bedre kunne garantere gode forhold for miljø og arbeidstakere gjennom hele produksjonsreisen. Fabrikken opererer med en full transparent filosofi sånn at du som kunde kan være sikker på at de holder ord. Målsetningen er at innen 2021 skal de gjøre alt selv, fra produksjon av råvarer og fiber, veving og strikking av stoffet, farging til sying av plaggene.

- Vi syns det er fantastisk å være med å vise at det går an å være fullstendig etiske uten at klærne skal være utilgjengelige i pris. Fair & Square jobber også kontinuerlig med det miljøvennlige. Feks så pakkes ingen av klærne inn i plastikk, men brettes sammen og knytes med restestoff. Vi tar vare på alt av restestoff fra klærne som lages til Dianas vintage og vil bruke dette i produksjon av feks tilbehør som turbaner og skjerf, sier Ellen Marie Garåsen. (Pressemelding)

Foto: Jonathan Vivaas Kise.
Powered by Labrador CMS