Gøril H. Florrvaag, Lars Lindstad og Helge Mønnich

Nytt forum for butikkdrift

Norsk Butikkutvikling er et nytt faglig forum for butikkdrift. Medlemmene er eiere/drivere av selvstendige butikker i alle bransjer over hele landet.

Publisert

Foreningen skal drive rådgivning og fremme selvstendige butikkers interesser, samt være en pådriver mot beslutningstagere innenfor styrende samfunnsorganer. Stiftelsesmøte ble avholdt på tampen av 2017. I styret sitter Helge Mønnich, styreleder, Lars Lindstad og Ingunn Lindstad. Sistnevnte er foreningens medlemskontakt.

Med seg på prosjektbasis har de fått Gøril H. Florvaag, fra selskapet Butikkutvikler.no AS, som jobber som rådgiver for selvstendige butikker over hele Norge. Hun er kjent for å stå bak blant annet initiativet #butikkløftet og #nisjebutikkensdag.

Foreningens første delmål er å verve medlemmer. Medlemmenes viktigste arena blir så årskonferansen som skal arrangeres på Østlandet 6. november i år. Påmeldingen til konferansen åpner 1. juni.

For å sikre oppstart og drift av foreningen har det blitt registrert en aksjon på spleis.no. I utgangspunktet er det ønskelig å samle inn midler til drift av foreningen, før medlemsmassen har vokst seg stor nok til å bære kostnadene.
– Butikkutvikling er stedsutvikling og drift av lokale butikker er viktig både for stedsidentitet, sysselsetting og for levende steder og attraktive sentrum. For selvstendige butikker er det viktig å markere at vi eksisterer. Både fordi vi tror at de små butikkene har livets rett og at forbrukere fortjener variasjon, valgfrihet og spennende butikker i sitt nærmiljø. Vårt sosiale fellesskap med fagforum og ikke minst årlige fagsamlinger vil gi medlemmene mulighet til å utveksle erfaringer, og det gir inspirasjon, samhold og mot til å stå på i tøffe tider, heter det i en pressemelding fra foreningen. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS