Kjerringa mot strømmen i Elnesvågen:

Else Merete gir av seg sjøl og legger stadig ut bilder på Facebook og Instagram

Økte omsetningen med 47 prosent

Else Merete Stavik i Where Else i Elnesvågen er kjerringa mot strømmen i corona-krisen. De tre siste ukene har hun en omsetningsøkning på 47 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Publisert
På innkjøp hos Harald og Hedda Dahlstrøm

- Dette skyldes først og fremst at jeg har mange gode, trofaste kunder som støtter meg og som vil at jeg skal være her også etter corona-krisen. Jeg har rundt 4500 følger meg på Instagram og Facebook. Jeg har ikke egen nettbutikk, men legger stadig ut bilder og videosnutter som jeg lager selv – gjerne flere om dagen. Det har fungert godt før også, og bidratt til en jevn omsetningsøkning. Men de siste tre ukene har jeg vært så heldig at kundene har respondert svært godt og sendt inn masse bestillinger på SMS, meldinger og mail som jeg har sendt ut med posten, til hele landet. I tillegg har det vært jevnt med kunder i butikken hver dag. Jeg holder meg til de reglene myndighetene ha gitt, og da er det forsvarlig å holde butikken åpen.

Stdig bilder og videoer med nyheter på Instagram og Facebook

Hun irriterer seg over nettbutikker som dumper prisene og tilbyr gratistjenester, og understreker:

- Her er det ikke snakk om å dumpe varer med store rabatter – jeg selger alt til ordinære priser. Det er nå vi trenger pengene – hvorfor skulle jeg selge gode sesongvarer med rabatt?

Butikken ligger i en tidligere bussgarasje

Hun er nøye med å understreke at hun ikke på noen måte vil hovere over den økte omsetningen, men vil gi et positivt budskap i en vanskelig tid: - Vi kan ikke bare legge oss bakpå og svartmale situasjonen. Dette er ikke verdensundergang – vi skal gjennom denne perioden også, og det er det viktig å dyrke kontakten med dine faste, gode kunder og bidra til å skape litt latter og glede oppe i all elendigheten. Og sender enda en takk til kundene: – Uten det fantastiske kundenettverket mitt hadde ikke dette vært mulig, jeg er evig takknemlig, sier hun.

Hun startet butikken sin i en nedlagt bensinstasjon i Elnesvågen for drøyt fire pr siden og har jobbet hardt for å etablere seg i det lokale markedet. Nå har hun flyttet til en tidligere bussgarasje og gjør en solid markedsføringsjobb i sosiale medier, med videoer av seg sjøl med klær og antrekk. - Jeg jobber hardt og gir av meg sjøl, noe jeg tror er den beste oppskriften for å lykkes, sier hun.

De siste ukene har vært ekstra travle. Hun har to medarbeidere på deltid, men begge har andre jobber i helsevesenet, og kan ikke jobbe i butikken. Dermed har hun måtte gjøre hele jobben alene.

– Det har vært hektisk, så nå gleder jeg meg til noen fridager i påsken.

Powered by Labrador CMS