Anette Elseth Bergane tilbyr i sin butikk Nora for alle på Arkaden klær for enhver lommebok.
Anette Elseth Bergane tilbyr i sin butikk Nora for alle på Arkaden klær for enhver lommebok.

Butikksjefen overtok butikken selv – kaller følgerne "vennene sine"

Motebutikken åpnet i 2018 på Arkaden i Skien med Anette Elseth Bergane som butikksjef. Nå har hun tatt over ‘Nora for alle’ selv. De 3.6oo følgerne på Instagram kaller hun "vennene sine".

Publisert

Odd Henrik Vanebo

– Ja, dét er profilen, understreker hun med et stort smil overfor Tekstilforum.

Anette Elseth Bergane startet sin løpebane i retaill for 22 år siden, og har gått gradene fra ekstrahjelp opp til butikksjef – og nå altså selvstendig.

Markedsføringen skjer i all hovedsak på Instagram. Her kommuniserer hun med sine faste kunder som hun kaller «vennene sine» – en flokk på 3.600 motebevisste kvinner i Skien og det nære Grenland-området. Her er hun dus med alle, og tar alle på alvor.

Midt på treet

– Hvor Nora Skien plasserer seg i motebransjen – lavpris eller ‘high end’?

– Midt imellom. Vi har vårt sett av merkevareleverandører. I tillegg kjøper jeg inn litt ekstra gode varer i prisleiet ‘ikke billig’, men heller ikke for dyrt – altså midt på treet. Alle kunder ønsker jo å bli fine i nye fine klær. Men klærne skal altså være tilpasset alle lommebøker, er min ledetråd, fremholder Anette.

Den gode kontakten med kundene – altså Noras venner – er ikke påtatt.

– Jeg oppfatter dem virkelig som vennene mine. Jeg pusher aldri plagg på noen for å få til salg for enhver pris. Jeg tar uttrykt skepsis og forbehold på alvor, og vi skilles som gode venner uansett – med et «Velkommen igjen!» fra meg.

Kjørte ut gratis under pandemien

– Hvordan kom Nora ut av pandemiåret?

– Arkaden hadde sine lange perioder med stengte butikker som selvfølgelig også rammet Nora. I disse periodene opprettholdt jeg salget via Instagram. Min mann og jeg kjørte ut varene gratis. Også sønn og datter deltok, altså hele familien. Vi greide en årsomsetning på 2,8 millioner, med et plussresultat i hundretusenklassen. Det vi opplevde, var at det ikke bare var vi som ikke ville miste kundene båre, men kundene som heller ikke ville miste Nora!

Overtok butikken

I 2020 var ikke hun eier, men det er hun nå – fullt og helt.

– Og omsetningen øker til over tre millioner i år?

– Det ligger an til det, avslutter Anette Elseth Bergane, Noras nye sjef og eier.

Powered by Labrador CMS