Marit_Petter_Therese_RGB_small
Marit_Petter_Therese_RGB_small

Norsk tradisjon og high fashion

Dale of Norway lanserer i år et nytt designuttrykk og nye modeller for å være mer aktuell i det internasjonale motebildet. Her kombineres moteriktig look med elementer av tradisjonelle norske mønstre.

Publisert

Dales kolleksjon er nostalgisk, i ny design og med en rekke nye, innovate ullkvaliteter.

Inspirasjonen er hentet fra Frithjof Nansens ekspedisjon med «Fram». Både mønstre, design og navn på modellene har røtter i norsk polarhistorie. Men tradisjon og historie kombineres med high fashion. Det kommer en rekke nye produkter, både i lettere og mykere kvaliteter som kan brukes rett på kroppen, samt vind- og vanntette modeller.

Da Dales hovedeier Hilde Midthjell presenterte den nye kolleksjonen i Oslo denne uka skjedde det på en måte som understreker viljen til å beholde det norske, men likevel være internasjonal mote: til tonene av Grieg i Hard Rock Café.

VM- og OL-gensere siden 1956

Dale er også en del av norsk idrettshistorie. Helt siden 1956 har norske skiløpere i OL og VM gått med gensere fra Dale. Neste års VM-genser ble presentert av Erik Brandsdal, Kristin Størmer Steira, Therese Johaug og en utøver som har 14 utgaver av Dales VM- og OL-genser fra før; Marit Bjørgen.

Marit, Petter og Therese. Dale har levert OL- og VM-gensere til det norske skilandslaget siden 1956.

Nytt, lett og mykt

Mange av de nye plaggene i kolleksjonen er strikket i en ny lett og myk ullkvalitet fra Dale. Det anvendes klassiske farger som beige, off-hvite, sort, grått og marine.

Av de produktene som ble vist fram, er blant annet en lang og innsvinget damejakke med detaljer som ulike strikkestrukturer, lommer som er strikket inn og hemper i skinn. Det finnes en skinnhempe øverst i halsen som kan gjøre jakken høyhalset. Det lanseres også skjerf, luer og leggvarmere som matcher jakken.

Et annet eksempel på nytt, matchende tilbehør er Valle pocket scarf, et moteriktig tøft, bredt skjerf med lommer.Fram masculine er en moderne herregenser i lett og myk ull med de samme detaljene som damejakken. Kapp Flora damejakke har strukturstrikk kombinert med Setesdalsmønster som er strikket inn på ermene og innsiden av jakkeslagene. I Valle maculine herrejakke kombineres mote med norske designelementer på en spennende måte:

Nansen er inspirasjonskilde for årets kolleksjon

Retrodesign

Dale fortsetter å lansere tradisjonsrikt retro-design som ivaretar det klassiske, norske designuttrykket som merket er kjent for. Her anvendes 100 prosent norsk ull av høyeste kvalitet, som er kjent for sin slitestyrke og holdbarhet.

Eksempler er Kara damejakke med eksklusive detaljer som tinnknapper og fløyelsbånd, eller Sverdrup herregenser, med selburoser, glidelås og behagelig flanell i halsen.

Merino

Det lanseres også en rekke plagg i lett, myk merino-ull av høy kvalitet. Plaggene er designet for bruk innendørs, og kan anvendes rett på huden.

Vann- og vindtett

Dale har utviklet en rekke nye design og modeller som er vannavstøtende, vindtette og pustende. Dette er blant annet Arktis, weatherproof dame- og herregenser.

Det er utviklet garnkvaliteter av slitesterk, norsk ull hvor hver fiber behandles for å beskytte mot vann, olje og smuss.

- Du kan søle Cola på plaggene, og det bare ”preller” av. Dette gjør også at gensere med lyse farger holder seg. Strikkeplaggene har fôr som er konstruert som en vindtett, pustende membran av ypperste kvalitet. Plaggene er derfor ideelle til bruk i all slags vær, sier en entusiastisk Hilde Midthjell.

Knitshell weatherproof

«Knitshell Weatherproof» med damemodellen Tøtta og herremodellen Totten i flaggfargene rødt, hvitt og blått er perfekte ski- og turjakker med har mange tekniske detaljer:

Tøtta og Totten er eksempler på Dales nye, vann. Og vindtette modeller.

Powered by Labrador CMS