steenogstrom_fasade

Gucci til Oslo

Etter flere års arbeid, er det nå klart at Gucci åpner sin første brand store i Norge, nærmere bestemt på Steen & Strøm Magasin i Oslo Sentrum.

Publisert

I tiden framover skal Steen & Strøm Magasin få et moderne og kontinentalt ansiktsløft. Butikkareal utvides, heiser blir nye, og nye internasjonale merker skal inn. Foto: Steen & Strøm

Det har lenge blitt spådd at utenlandske luksusvarehus ville etablere seg i Oslo sentrum, nå begynner spådommene å materalisere seg. Tidligere i år ble det kjent at Marc Jacobs skal åpne butikk i Oslo sentrum og med Michael Kors vel inne på Steen & Strøm, begynner brikkene å falle på plass.

- Vi har jobbet med å få Gucci på plass i flere år, så dette er en kjempeopptur, sier motedirektør Mari Hektoen i Søylen eiendom.

- Markedet for luksusshopping vil etter alt å dømme få et kraftig oppsving i Oslo de neste årene. Vi har en stabil økonomi med høy inntjening per person, høyt konsum og lave renter. Oslos innbyggertall stiger med 15.000 innbyggere i året noe som gjør oss til Europas raskest voksende by. Samtidig er vi verdens nest rikeste by, noe som nå gir utslag i at nordmenn blir stadig mer mote- og kvalitetsbevisste, sier magasin- og markedsdirektør på Steen & Strøm Magasin, Mona Elisabeth Gladhus.

Flere nyheter?

Zürich har rundt 370000 innbyggere og mer enn 30 luksusbutikker, mens Oslos drøye 600000 innbyggere bare har hatt tre: Mulberry, Louis Vuitton og Hermes. Både Stockholm og København ligger milevis foran innen dette handelssegmentet.

- Men nå skjer det endelig noe. Vi har troen på at vi de neste månedene vil flere bringe nyheter av dette slaget. Og det er viktig for Oslo by. De utenlandske turistene er som regel ikke på jakt etter de skandinaviske merkene, så da er det viktig at det er mange internasjonale merker. De norske turistene er opptatt av å kunne kjøpe merker som ikke er til salgs der de kommer fra, sier Mona Elisabeth Gladhus.

Løfter sentrum

I tiden framover skal Steen & Strøm Magasin få et moderne og kontinentalt ansiktsløft. Butikkareal utvides, heiser blir nye, og nye internasjonale merker skal inn.

Samtidig oppgraderes Østbanen og området rundt Oslo S av Rom Eiendom. Et kvartal lenger opp, har Thon-Gruppen revet en hel bygård og pusser opp resten av kvartalet i bevaringsverdig ånd.

- Vi er en rekke sterke aktører som alle jobber hardt med å løfte Oslo sentrum, sier Carl Erik Krefting i Søylen Eiendom som eier Steen & Strøm Magasin sammen med Schage Eiendom.

(NTB)

Powered by Labrador CMS