adnevik-ss13-lite
adnevik-ss13-lite

Costume og Rosemount kårer designtalent

Motemagasinet Costume skal nå for fjerde år på rad, i samarbeid med det Australske vinhuset Rosemount, kåre landets mest lovende unge designer. Vinneren i fjor, Heidi Bendiksen Folkestad, fikk en praksisplass i Filippa Ks designstudio i Stockholm og en unik mulighet til å skape seg en plattform for en spennende designkarriere.

Publisert

Årets vinner får et arbeidsopphold hos Kristian Aadnevik i London. Her fra en visning av Aadneviks kolleksjon for SS13.

– Dette er et år jeg aldri vil glemme. Jeg anbefaler alle som har en designer i magen om å melde seg på konkurransen, sier Heidi Bendiksen Folkestad.

For årets vinner går turen til London og et arbeidsopphold hos Kristian Aadnevik. Aadnevik lanserte sitt egen Londonbaserte merke i 2004 som selges fra Los Angeles til Moskva og er hyllet av Donatella Versace som et av motehovedstadens mest spennende talenter. Han kler også jevnlig opp superstjerner som Cheryl Cole.

Et unikt springbrett

Før vinneren kåres vil en jury plukke ut tre finalister, som hver vil få mulighet til å vise sine bidrag for en samlet norsk motebransje under Costume Awards i januar.

– Konkurransen har etablert seg som et springbrett til en karriere innenfor design. Tidligere års vinnere har lykkes med å komme inn på verdensledende skoler og få en fot innenfor en bransje hvor det er svært tøft å etablere seg. Vi ser frem til å se hva årets talenter har å vise frem. Vinnerpremien i år er en helt unik mulighet. Kristian er en av Norges aller gjeveste moteeksporter og et arbeidsopphold i hans studio bør henge høyt blant unge designerspirer, sier juryleder Vanessa Rudjord.

Naturen som inspirasjon

Årets konkurranseoppgave heter ”Come Back to Earth” og går ut på at designerne skal kreere en kjole eller et annet komplett antrekk inspirert av godt håndverk og naturens sterke og livlige farger. Håndverk i verdensklasse ligger i bunn for både de beste motedesignerne i verden og godt vinmakeri.

Årets jury består av sjefsredaktør i Costume Vanessa Rudjord, redaktør i VG MinMote Sonia Huanca Vold, modell og DJ Charlotte Thorstvedt og Katrin Juvet fra Rosemount.

Skisser sendes til rosemountaward@gmail.com innen 15. november 2012.

De utvalgte finalistene får beskjed innen 1. desember og får i oppgave å lage ferdige kreasjoner for visning på Costume Awards i januar 2013.

Powered by Labrador CMS