vinner
vinner

Vant Moteukas designkonkurranse

Pia Bruun, Olga Denisenko og Connie Riiser Berge gikk til topps i Moteukas designkonkurranse med kolleksjonen Soft Wire. Konkurransen ble avsluttet med visning og kåring av de tre beste bidragene på Vulkan i Oslo torsdag kveld.

Publisert

Vinner av Moteukas designkonkurranse ble Pia Bruun, Olga Denisenko og Connie Riiser Berge. Her sammen med modellene som viste vinnerantrekkene.

Årets tema for designkonkurransen var «Arven etter Per Spook», Spook tok elementer fra norsk håndverkstradisjon og skapte internasjonal mote. Norske tradisjoner og norske råvarer var også utgangspunktet for deltakerne.

Juryen var imponert over kvaliteten og det høye nivået på bidragene og var tydelig begeistret over vinnerbidraget:

«Inspirasjon til et håndverk innenfor metall er tydelig i formspråket, teksturen og fargebruken. Det er testet ut nye måter å eksperimentere med materialer på som viser innovasjon og kreativitet. Her ser vi klare paralleller til dybde gjennom bruk av sømteknikk og design. En interessant kombinasjon av jordfarger og materialer som gir assosiasjoner til noe rustikt og jordnært. Plaggene er samtidig moderne i snittet og kan med enkle grep omstilles til en mer kommersiell produksjon.»

Andreplassen gikk til Silje Cock Kristensen og Lisa Mari Berge med Moderne Arv. Oda Severine Lillehagen tok tredjeplassen med Pottery.

Andreplassvinnerne Silje Cock Kristensen og Lisa Mari Berge.

Juryen for Moteukas designkonkurranse har bestått av Kristina Hjelde Hatletveit, Norwegian Fashion Institute (juryleder), - Sissel Isachsen, HiO, Annabeth Kolstø, KHiO, Geir Ivar Nordli, ESMOD, Marianne Sætre, sivilarkitekt, Snøhetta og Per Farstad, prof. industridesign.

Oda Severine Lillehagen kom på tredjeplass.

Moteukas designkonkurranse ble første gang arrangert 2007. Intensjonen har vært å gi designstudenter en konkurransearena hvor de skulle sette fokus på kreativitet og egenart.Konkurransen arrangeres i dag i samarbeid med Moteskolen Esmod, Kunsthøyskolen i Oslo, Høyskolen i Oslo og Norwegian Fuzion Institutter og er blitt en obligatorisk del av utdanningsløpet ved moteskolen Esmod. Materialpartnere i årets konkurranse har vært Røros tweed og Rauma garn.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS