ofw_tirsd 677L_and_J.jpg

L&J sesongens debutanter på OFW

Myke, naturlige materialer og mye duse farger i kombinasjon med svart og brunt preger kolleksjonen til årets debutant på Oslo Fashion Week, L & J. Bak merket står det norsk-amerikanske designerparet Linne Røstad og Jason Sharpe.

Publisert

Linne Røstad og Jason Sharpe fikk god respons på sin debutkolleksjon.

Linne og Jason møttes i Paris og har nå slått seg ned i en gammel renovert mølle ved Kristiansand hvor de er del av et kreativt miljø med blant annet møbler og antikviteter. – Et flott, inspirerende miljø som gir oss mye, sier de.

Sharpe har jobbet med flere kjente merker, som Hermes, Calvin Klein og Victorias Secret i New York.

- Jeg liker å reise og bo forskjellige steder for å samle ideer og inspirasjon. Jeg har en bakgrunn som gjør at jeg kan jobbe hvor som helst.

Så når jeg ”imported” til Norge og trives svært godt. Jeg solgte det jeg hadde i USA, kom til Norge med to bager og satser alt jeg har på merket vårt, sier han.

L&J- kolleksjonen inneholder både dame- og herreplagg, men også unisex.

-Vi bruker 100 prosent naturmaterialer, som ull, silke, alpakka og kashmir, og produserer i Italia, forteller Linne.

Se bilder fra visningen her

To åpningsshow

Åpningsshowet til Oslo Fashion Week tirsdag kveld ble kjørt to ganger. Først et show beregnet på presse og inviterte gjester, deretter et identisk show beregnet på tilreisende innkjøpere.

– Vi legger stor vekt på å gjøre oss mer attraktive og interessante for innkjøperne. Den markedsføringsjobben vi har gjort i sommer har vært vellykket. Det har vært positiv repsons hos innkjøperne, og selv om vi hadde hatt plass til flere, er vi godt fornøyd med responsen og frammøtet, sier prosjektleder Annikken Vear.

Hovedshowet var lagt opp med tanke på å gi innkjøperne et tverrsnitt av hva norske designere står for akkurat nå. Det ble vist antrekk fra følgende designere: Armando Santos, Bull Safari, Fabel, Dreamsquare, Little Cupcakes by Fam Irvoll, iiS of Norway, Leash, Lillunn Design of Norway, Mariette, Moods of Norway, Sadony Couture, Sca Ulven, Sophie Saroh og TSH.

Mye lekkert, fantasifullt og aktuelt for butikk, men litt forvirrende og sprikende at det ble vist både sommer- og vinterklær.

Se bilder fra visningen her

Annikken Vear åpnet showet med å minnes Live Nordby, mangeårig redaktør i Tekstilforum som gikk bort i sommer. Live var på alle åpningsshowene til Oslo Fashion Week og hadde fast plass. Denne stolen var merket med hennes navn og sto tom under årets show. En fin gest fra arrangørene.

Også katastrofen i regjeringskvartalet og på Utøya ble markert, blant annet med en performance som hedret ofrene og de etterlatte.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS