Samsaya_Norway.jpg

Samsaya nominert til Ecco-pris

Sangeren, skuespilleren og gründeren Samsaya er Norges kandidat til Ecco Walk in Style Award som deles ut i København i kveld. Kvinner fra Danmark, Polen, Norge, Sverige, Russland og Nederland kjemper om prisen på 33.500 euro, som skal gis videre til et godt formål.

Publisert

Samsaya er nominert til Ecco Walk In Style Award.

Ideen om ECCO Walk in Style Award, lansert i 2008, ble unnfanget for å øke bevisstheten rundt problemer som noen av verdens mest sårbare kvinner står overfor.

I kveld vil nok en ny modig kvinne vinne hovedprisen på 33 500 euro som hun kan donere til et veldedig formål etter eget ønske og i den hensikt å forbedre andre kvinners livskvalitet. De fem andre nominerte vil motta 1 300 euro til sine prosjekter.

Fra Norge er sangeren, skuespilleren og gründeren Samsaya nominert. Født i India, oppvokst i Norge. Hun har alltid kjempet med at hun var for indisk i Norge og for norsk i India. En dag fik hun nok av å forsøke å tilfredsstille begge leire og besluttet å gjøre ting 100 % på Samsayas måte.

Hun begynte å lage sin egen musikk da hun var bare 16 år gammel. Hennes mål var å tilegne musikken og stemmen sin til formål og mennesker hun brydde seg om. Samsaya ønsker å vise verden at det å være seg selv, er det som betyr noe, uansett hva andre forteller deg. Tro på deg selv og få ting til å skje.

Hun har i dag sitt eget plateselskap og styrer sin egen forretningsvirksomhet. Hun bruker en stor del av sin tid til å arbeide for veldedige prosjekter som deler og kjemper for de samme overbevisningene som hun selv.

Samsaya skal samarbeide med ECCO i forbindelse med en Shop Walkathon i Stavanger våren 2012.

Hvis hun vinner, vil hun støtte www.cry.org. Child Rights and You er en indisk ikke-statlig veldedighetsorganisasjon som støtter underpriviligerte barn i stater i India gjennom å gjenopprette deres rettigheter.

De andre nominerte er den danske sangeren Julie Berthelsen, artisten Magda Prokoopwicz, Polen, motedesigner Bea Szenfeld, Sverige, journalist og TV-vertinne hadassah de Boer, Nederland og kunstløperen Maria Viktorovna Butyrskaya, Russland.Åsne Seierstad vant prisen for 2008.

KONTAKT

P.b. 130, N-2261 Kirkenær
469 41 000 redaksjonen@tekstilforum.no

Redaktør:
Georg Mathisen
90 93 28 97