sara.png

SCA ULVEN satser i København

SCA ULVEN viser sin kolleksjon for høst/vinter 2012 på Gallery under Copenhagen Fashion Week. Designerduoen er en del av et prosjekt Danish Fashion Institute og danske Artrebels har satt i gang for å øke bevisstheten rundt bærekraftig utvikling.

Publisert

Bakgrunnen for dette samarbeidet er et felles fokus på nordiske virksomheter som har et bevisst og aktivt forhold til bærekraftighet. Det er et økende engasjement for denne utviklingen i bransjen og SCA ULVEN jobber bevisst mot å være en bærekraftig virksomhet.

Fashion og bærekraft er viktig for Sca Ulven. Foto: Truls Fossum

Designerne er opptatt av hvilke aktører de jobber og handler med, og har valgt bort produsenter som ikke lever opp til deres krav om bærekraftig produksjon.

SCA ULVEN startet i januar 2010. Designerduoen bak merket, Sara C. Andersson og Marte Ulven har bakgrunn fra TEKO og kunst-design fagskolen i Oslo. I studietiden assisterte de andre designere.

Sara C. Andersson og Marte Ulven. Foto: André Rybakken.

Sara og Marte er inspirert av det enkle og rene som Skandinavia representerer, som Martes hjemby Moelv, hvor designerne har sin base. Den romantiske naturen i Moelv, sammen med de skarpe silhuettene man ser i Stockholm og glade print og farger hentet fra København er viktige inspirasjonskilder.

SCA ULVEN kolleksjonen for vår/sommer 2012, har enkle, nesten naive former som lar stoffene og printet bevege og forme seg naturlig. Designduoen har fokusert på proporsjoner og silhuetter som gir flatterende og behagelig klær. Flere av plaggene i kolleksjonen er preget av unike digitalprint på silke og bomull, som er spesialdesignet av Sara og Marte.

Designerne jobber nå mot å være et hus med kommersiell suksess, samtidig som de vil arbeide med unge aktører innenfor forskjellige kreative retninger, som fotografi og musikk. Et kreativt hus, som åpner for flere inspirasjonskilder og samarbeid i fremtiden.

SCA ULVEN selges hos Plümo i London og på http://notjustalabel.com.Kolleksjonen for høst/vinter 2012 blir presentert på Gallery under Copenhagen Fashion Week 4. -6. februar.

Sca Ulven satser på å vise fram sin kolleksjon i København. Foto: Truls Fossum

KONTAKT

P.b. 130, N-2261 Kirkenær
469 41 000 redaksjonen@tekstilforum.no

Redaktør:
Georg Mathisen
90 93 28 97