norwegian-rain-1-Foto-by-Ma.png

Internasjonal entreprenørpris til Norwegian Rain

Norwegian Rain er kåret til verdens tredje beste entreprenør innen kreative industrier. Hans kongelige høyhet Kronprins Fredrik av Danmark delte ut prisen på 15 000 dollar, heder og ære til klesdesignerne fra Bergen.

Publisert

Alexander Helle og T Michael står bak Norwegian Rain. Foto: Margrete Birkeland.

19 land var i onsdag samlet på Creative Business Cup sitt Global Award Show i København. Creative Business Cup er en del av den globale entreprenørskapsuken og er et initiativ opprettet for å styrke entreprenørskapet. We Want Cinema fra Nederland stakk av med seieren foran henholdsvis Israelske Greenbo og Norwegian Rain. - Helt enormt. Etter to dager med pitching foran juryen var det fantastisk å kunne dra hjem en tredjeplass, sier kreativ leder og gründer Alexander Helle etter utdelingen.

Juryen la vekt på det tverrfaglige samarbeidet mellom skredder og siviløkonom, fotograf Synnevåg og de grafiske designerne i Grandpeople. Organisert som kreativ dugnad hvor alle har eierandeler, og hvor de fleste har dette som sideprosjekt i tillegg andre jobber, var punkter som imponerte juryen. Videre ble det trukket frem at Norwegian Rain utfordrer på øverste designnivå i motebransjen med kolleksjoner som i tillegg er funksjonelle og miljøvennlige.

- Vi hadde egentlig ingen forventninger da Innovasjon Norge sendte oss til konkurransen som Norges offisielle representant. Men når vi først er her, så er det for å gjøre en forskjell. Ambisjonen vår var å vinne. Å bli 1 av 3 finalister som pitchet foran en samlet jury og sal føyer seg inn i rekken av gode hendelser det siste året.

Regntøymakerne har vært gjennom et prisdryss uten sidestykke siste året. Det startet i februar med ”Nåløyeprisen” som Norges fremste designere, etterfulgt av Natt og Dags ”Bergensprisen” innen mote og design. I april ble de av Norsk designråd nominert til ”Hedersprisen for God Design” sammen med Statoil, NSB og InPed, samtidig som de vant i kategorien for klesdesign.

Powered by Labrador CMS