Frank-Remme-1265
Frank-Remme-1265

- Er det norsk – det vil jeg se!

- Er det norsk? Da kommer jeg. Det vil jeg se. Dette er utsagn som Kristin Johansen og Frank Remme ofte møter når de ringer rundt for å booke kundemøter for frankremme. Interessen for norsk design har aldri vært større, og den øker.

Publisert

Den første frankremme-kolleksjonen fikk god respons.

- Det er svært morsomt å oppleve at det er en stadig mer positiv holdning til norsk motedesign og en økende nysgjerrighet rundt Norge og det vi har å by på, både her hjemme og i utlandet. Norge og norsk design oppfattes som spennende og eksotisk, og jeg gleder meg stort over at stadig flere norske merker klarer å etablere seg, sier Frank Remme.

Han har vendt hjem til Norge igjen etter mange år i utlandet. Han reiste til Italia som 17-åring og deretter til Paris, hvor han studerte ved velrennomerte La Chambre Syndical de La Couture Parisienne. Senere har han jobbet for Christian Lacroix og Christian Dior før han gikk videre til H&M og WeSC. Nå er han tilbake i Norge og står på egne bein med eget merke i et selskap eid av ham selv og to partnere.

Kolleksjonen viser han i nytt showrom i Elisenbergveien 4 på Frogner, som han deler med merkene Sandwich og Turnover.

Mye godt norsk

- Jeg føler at nå er tiden inne for å vise hva vi har å tilby, og at vi er minst like bra, om ikke bedre enn våre naboer i Sverige og Danmark. Både danskene og svenskene har vært meget dyktige, men det er vi jamenn her i Norge også! Vi har en egen identitet, og et stort mangfold. Det gjelder bare at hver enkelt designer holder på sin egenart og klarer å presentere unike produkter som vekker kundenes nysgjerrighet. Vi må unngå å kopiere hverandre og gjøre akkurat det samme som andre.

Naturlig og komfortabelt

Remme har fått meget god respons på sin første kolleksjon, både fra norske og utenlandske innkjøpere. Han er i ferd med å bygge en solid base i det norske markedet samtidig som han har kontakt med flere utenlandske innkjøpere.

Kolleksjonen preges av naturlige, myke og komfortable materialer i høyeste kvalitet, som ull, alpakka, bomull. Han kombinerer og blander farger og materialer, og har en god del print, og et signaturmønster.

Alle kolleksjoner vil alltid inneholde blått. I tillegg kommer svart, grått og hvitt, med aksentfarger som varierer fra sesong til sesong, men uten å være dominerende. Sommerkolleksjonene er naturlig bok noe lysere, med mer preg av fest og høytid, men klærne kan alltid mikses og matches uavhengig av sesong.

Frank Remme og Kristin Johansen (t.h.) deler showrom med Trine Menzoni Klausen i Turnover og Marit Botngård i Sandwich.

Powered by Labrador CMS