Kongelig drahjelp for motemessig økosatsing

Nina Skarras New York-lansering av Nina Skarra Pure og annonsering av at hun er den eneste norskedeltager i Woolmarks store design konkurranse fikk drahjelp av selveste Kronprinsessen og et knippe hippe film-, musikk- og motekjendiser.

Publisert

Livia Firth var der – konen til Colin Firth satt lettere henslengt i sofaen med FN-tungtvekter Eduardo Escobedeo Reachi, mens Hungry Games-stjernen Isabelle Fuhrman småpratet med Vogue-yndling Hanneli Mustaparta, Pucci-designer Peter Dundas og Stargate-produsent Mikkel Eriksen. Men mest glans over det hele kastet selvsagt Kronprinsesse Mette-Marit som for første gang backet lanseringen av en norsk motedesigner i utlandet. At miljø- og etikkperspektivet som er viktig for Kronprinsessen, understreket hun overfor blant annet NRK.

Uken før hadde hennes ”kollega” Kronprinsesse Mary holdt et innlegg på Copenhagen Fashion Summit som øverste beskytter for konferansen om viktigheten av den nordiske satsingen på bærekraftig mote – og vår egen Kronprinsesse var klokkeklar når det gjaldt motivasjonen for å backe Nina Skarra: Satsingen på bærekraftige materialer og livssyklustenking er et fokus som Mette-Marit ønsker å viderebringe. Ryktene hadde svirret i forkant om at hun var moden for Livia Firths Green Carpet Challenge, men etter at de to hadde et møte i forkant av Nina Skarras lansering, hintet Firth, som driver butikken Eco Age i London at samarbeidet med Kronprinsessen vil være på andre arenaer. Men et utvidet samarbeid med Norden er på agendaen til Firth – blant annet som en konsekvens av at Nina Skarra og Leila Hafzi har gitt henne troen på at skandinaviske designere forstår hvor skoen trykker,

Det druknet nok litt i ståheien fra lanseringen at Nina Skarra er den eneste norske deltageren i den prestisjetunge relanseringen av the Woomark Prize – som Yves Saint Laurent og Karl Lagerfeld vant på 50-tallet og som kick-startet to unike karrierer. Den europeiske finalen finner sted i juli, hvor det avgjøres om Nina går videre til den internasjonale finalen.

Les også:

- Woolmark designkonkurranse relanseres

" - Copenhagen Fashion Summit: Forlangte handling for bærekraftig mote

Relaterte artikler

  KONTAKT

  P.b. 130, N-2261 Kirkenær
  469 41 000 redaksjonen@tekstilforum.no

  Redaktør:
  Georg Mathisen
  90 93 28 97