jake-petersen
jake-petersen

Miinto: Tre år med vekst

Miinto.no har samlet over 400 klesbutikker landet over. Den 10. november fyller de tre år, og noterer en god vekst. Forventet omsetning i 2013 er over 120 millioner norske kroner.

Publisert

Administrerende direktør i Miinto NOrge, Jake Petersen. (Foto: Ove Hansrud)

Miinto.no ønsker å gjøre det lettere for enkeltstående butikker rundt om i Norge å gjøre suksess online, ifølge administrerende direktør i Miinto NOrge, Jake Petersen:.

– Det er viktig at butikkene i Norge følger den raske utviklingen internett og webshopping har i dag. Noen prøver seg med egen webshop og kan ha suksess med det, men det er også flere som ikke får det til. Dette er ofte på grunn av store omkostninger – det krever penger å få den rette mengde trafikk til siden. Hvis du ikke markedsfører din webshop andre steder enn på sosiale medier, stjeler du ofte av de kundene som allerede handler fysisk i butikken i stedet for å øke kundemassen, sier Petersen i en pressemelding.

Den siste tiden har miinto.no figurert på store norske TV-kanaler som TV3 og TV Norge, og rangerer høyt på organiske søketreff som for eksempel Google.

– Per i dag er over 30.000 mennesker innom miinto.no daglig. Fra første dagen du er online, vil du motta trafikk til din webshop via oss. Vi er ikke en konkurrent til butikken, men sørger for at online-omsetningen går tilbake til deg, sier han.

Har økt omsetningen

En av de mange butikkene som har erfaring med miinto.no er MUST, som har den fysiske butikken på Bjørkelangen.

– Vi har sett en økt omsetning i butikken hittil i år på hele 12% – mye på grunn av Miinto. Vi ser at netthandel er et must for å drive en god frittstående butikk. Vi kan ha et bredere utvalg i butikken ettersom vi nå har to salgskanaler, noe som også blir positivt for den lokale kunden. Det er veldig motiverende, og vi er stolte og fornøyde med at lille oss på ukjente Bjørkelangen, kan gjøre det så bra på landsbasis, sier Kjetil Moen, eier av MUST.

God samarbeid

Blant toppbutikkene på miinto.no finner vi Modo fra Ålesund:

– Ved å samarbeide og selge varer igjennom Miinto får vi økt omsetning og dermed mulighet til å kjøpe inn de varene/merkene vi ønsker. Vi som er i etableringsfasen har hatt veldig glede av å være tilknyttet Miinto. Det tar tid å opparbeide seg en kundekrets. Nå selger vi varer til kunder over hele landet, melder butikken.

– Nettsalget vårt står nå for 10% av omsetningen. Om to år er vi sikre på at netthandelen står for 30% av omsetningen vår.

Miintos vekst i tall:

- Forventet omsetning i 2013 er på 120 millioner kr.

- Omsetning jan-okt 2013: 95 millioner

- Vekst mot samme periode i 2012 (omsetning): + 120,9 %

- Vekst mot samme periode i 2011 (omsetning): +1102,5%

Powered by Labrador CMS