appolonius-1
appolonius-1

Nytt norsk merke i New York Fashion Week

Apollonius er et motemerke for gutter/menn som ble etablert i 2013 av den Oslo-baserte designeren Emma Liljedahl. I februar fikk hun vist sin høstkolleksjon på New York Fashion Week.

Publisert

Stort for en nyetablert designer å få vist seg fram i New York Fashion Week. (Foto: Calle Huth)

Emma var ferdig utdannet ved Moteskolen ESMOD Oslo i 2011. Etter ESMOD jobbet hun som design intern hos det svenske motehuset V Ave Shoe Repair i Stockholm. Da motevisningen UP hadde sitt debutshow i Oslo i januar 2013 var hun en av seks utvalgte designere til å vise sin kolleksjon for A/W13.

Emma Liljedahl. (Foto: Calle Huth.)

Etter dette ble hun invitert til å vise neste kolleksjon med Apollonius(SS14)på Brooklyn Fashion Week i New York i oktober 2013. Da visningen på BK Fashion Week var over kom en av produsentene for NYFW backstage og inviterte henne til å vise sin neste kolleksjon på New York Fashion Week, som hadde visning 9.februar i år.

Apollonius er et merke med fokus på god kvalitet og komfort, hvor det brukes tekstiler som ull, bomull og lin. Med et sporty og minimalistisk uttrykk, har Apollonius tyngde på baseklær med en ny vri som er på grensen til det androgyne. Emma ønsker å skape hverdagsklær som utfordrer det konvensjonelle.

Smakebiter på AW14 kolleksjonen. (Foto: Calle Huth)

Powered by Labrador CMS