tretorn-foto.jpg

Relanserer klassikeren

Tretorn relanserer denne sesongen tøyskoen Nylite, en av sine gamle helter – i ny drakt. Regntøy tilpasset norsk vår- og sommerklima er også en del av kolleksjonen.

Publisert

Foto: Tretorn

Skoen som for første gang så dagens lys i 1964 er ansett som verdens første luksus-sportssko. Nylite ble raskt tennisesset Björn Borgs favoritt, og er blant annet omtalt i motebibelen ”The Official Preppy Handbook” som et must-have. Når Tretorn nå relanserer denne klassikeren i nye, friske farger, er designet minst like relevant og trendy som under tennisstjernens storhetstid.

Nylite er en viktig del av Tretorns arv, og kommer denne sesongen med oppdaterte detaljer til både menn og kvinner. Foto: Erik Five

En annen nyhet er Skymra Mid GTX; noe så sjeldent som en sneaker med GORE-TEX®-teknologi. Dette gir en vanntett sko som puster, utformet for å holde føttene tørre og komfortable i alle værforhold.

Skymra Mid GTX - En overgangssko fra vinter til vår. Foto: Erik Five

Otto er ikke bare en seilersko til han og henne, men tar også med sin ergonomisk utformede massasjesåle godt vare på føttene.

Ekte svensk masasje for vårglade nordmenn. Foto: Erik Five

Sub Raincoat finnes til både menn og kvinner som behøver regnbeskyttelse i et skiftende vårvær. Jakka har blant annet toveis glidelås, justerbar hette og fleece i kragen.

Foto: Tretorn

Tretorns historie

1891

Helsingborgs Gummifabrik etableres av svenske Johan Dunker. Grunnlaget for en av de mest bærende suksesshistoriene med utspring i den industrielle revolusjonen er herved lagt.Johan Dunker ansetter sin egen sønn Henry, kun 21 år, som eneste salgsrepresentant. Henry arver senere selskapet, og bygger Tretorn slik vi kjenner det i dag.

1892-1894

Dunkers selskap produserer 39.000 kalosjer i 1892. Bare to år etter har antallet steget til 206.000. På nesten over natten har alle, fra landsbymenn til militært personell, lagt sin elsk på Tretorn kalosjer.

1896

Tretorn når en stor milepæl, med 1.000 0000 gummistøvler produsert

1902

Tretorn tenker nytt, og setter i gang produksjon av andre gummirelaterte produkter som slanger, sykkelpedaler og baller. Tennisballer ble utviklet, og distribuert til et spirende publikum i Skandinavia.

1911

Dunker tar godt vare på sin “storfamilie” av ansatte, og blir en pioner innenfor arbeidsmiljø da han som en av de første arbeidsgivere tilbyr helse- og barnepassordninger.

1955

Tretorn gir liv til den første trykkballen, og setter store avtrykk på tennisbanen.

1960-tallet

Tretorn Nylite blir ikonisk da tennisstjernen Björn Borg entrer banen med sneakeren og trykker den til sitt bryst.

1972

Tretorn lanserer den revolusjonære turstøvelen Sarek, og blir Sveriges eneste gummistøvelprodusent.

1980-tallet

Den klassiske sneakeren Nylite finner veien fra idrettsarenaen og inn i moteindustrien da den omfavnes i håndboken “The Preppy Handbook”. På denne tiden har også andre celebriteter som Farah Fawcett og Jackie O lagt sin elsk på skoen.

1980

Tretorn introduserer Skerry, en gummistøvel opprinnelig ment for båtlivet, men som raskt starter en motetrend i hele Europa. Flere celebriteter observeres med Skerry på beina utendørs og på festivaler.

1998

Tretorn tennis lanserer Micro X-teknologi, og lager nok en gang historie på tennisbanen.

2011

Tretorn feirer 120 år med innovasjon for det nordiske og internasjonale publikum.

(Kilde: Tretorn)

KONTAKT

P.b. 130, N-2261 Kirkenær
469 41 000 redaksjonen@tekstilforum.no

Redaktør:
Georg Mathisen
90 93 28 97