Huldresølv og Mariette samarbeider

Huldresølv og Mariette lanserer i august et nytt helnorsk designsamarbeid hvor de to merkevarene viser sine beste kvaliteter og danner et nytt og spennende uttrykk.

Publisert

Inspirasjonen bak kolleksjonen er Mariettes design og er bygget på et felles ønske om å bruke Mariettes særpreg og kjennetegn, det gjenkjennelige kuskinnet med anakondaprint som går igjen i Mariettes sko- og veskekolleksjon. Samarbeidet er derfor bygget opp rundt elementer hentet ut fra mønsteret i skinnet. De håndlagde smykkene er skapt ved at skjell fra kuskinnet er overført til sølvplater og saget ut. Gullsmedene har deretter behandlet sølvplatene på ulike måter, de er filt, hamret og mattet for å skape et mest mulig organisk uttrykk som Huldresølv er kjent for.

Mariette er anerkjent for en glamorøs og eksklusive stil. Etter over 20 år i smykkebransjen er Huldresølv et velkjent navn blant mange norske kvinner og har distribusjon over hele landet. En felles base i Porsgrunn og et felles ønske om å dra nytte av hverandres sterke kvaliteter dannet grunnlaget for denne smykkekolleksjonen.

- For Huldresølv har samarbeidet med Mariette gitt en unik mulighet til å utfordre rammene rundt vårt design, der inspirasjon fra norsk natur og folklore er en rød tråd. Med Mariette som samarbeidspartner fikk vi mulighet til å tenke utenfor boksen, uten å gå på kompromiss med våre verdier, forklarer vonne Aasbø, daglig leder i Huldresølv.

Designsamarbeidet startet med en felles dugnad i Mariettes studio. Med Mariettes eksisterende og velkjente design som inspirasjon fikk hele teamet mulighet til å tegne sine idéer fritt, som deretter ble foredlet og forenklet av Mariette før Huldresølv lagde modeller i sølv basert på skissene. Etter flere runder med prøving og foredling ble den endelige kolleksjonen skapt. Resultatet er en kolleksjon bestående av 12 smykker i varierende størrelser. Smykkene er laget i en kombinasjon av hvitt, mørkøksidert og forgylt sølv som gir et glamorøst og rocka uttrykk.

- Dette designsamarbeidet ga virkelig mersmak. Vi ser for oss et langsiktig samarbeid, der vi skal utvikle kolleksjonen med nye smykker hver sesong. Skisseblokka er allerede full av nye idéer, avslutter designer Mariette Røed Torjussen.

Powered by Labrador CMS