Stine Olstad har fått DOGA-merket nykommer 2017 for «Liminal Landscapes & Mnemonic Textiles». Foto: Marvin Poppe

Hyller kritiske, konseptuelle klær

Stine Olstad har designet en kleskolleksjon som skal stimulere oss til kritisk tenkning og refleksjon. Nå får hun DOGA-merket nykommer 2017.Utmerkelsen ble delt ut onsdag ettermiddag på Design og arkitektur Norge (DOGA) i Oslo.

Publisert

Designer Stine Olstads masteroppgaven fra Kunsthøgskolen i Oslo består av både en kleskolleksjon og en rominstallasjon, men er så mye mer. «Liminal Landscapes & Mnemonic Textiles» utforsker vårt forhold til design gjennom kritisk tenking og refleksjon.

Juryen mener prosjektet til Olstad holder et svært høyt nivå, både håndverksmessig og konseptuelt:

«På mange måter er slike arbeider nøyaktig det designbransjen trenger i dag: arbeider som tør og evner å utfordre og skape en ny diskurs basert på dyp innsikt og den kunstneriske integriteten kun unge utøvere er i stand til å ha. Derfor er det en glede å gi DOGA-merket til et så annerledes, tankevekkende og, i mangel på et bedre ord, intelligent bidrag,» står det i juryuttalelsen.

Ny-gammelt talentmerke

DOGA-merket nykommer erstatter i år prisen Unge talenter, og deles ut for å synliggjøre og løfte fram studenter og nyetablerte innen design- og arkitekturfeltene.

– Juryen var imponert over årets søknader. De er gjennomarbeidede, favner vidt og holder høy kvalitet. Dette er utøvere som vil sette sitt preg på bransjen i mange år fremover, sier Caroline Olsson, som er prosjektleder for DOGA-merket nykommer.

Design og arkitektur Norge (DOGA) er stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur og fasiliterer samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimenterer med nye løsninger og formidler innsikt og læring. (Pressenytt)

Powered by Labrador CMS