Munch-inspirert Holzweiler

Holzweilers høst- og vinterkolleksjon 2017 er inspirert av Edvard Munchs fremtidssyn - både dystert og optimistisk. Holzweiler har valgt å fokusere på det optimistiske i en verden hvor mye er usikkert.

Publisert

- Hvis vi tenker positivt og fokuserer på det vi elsker, så kommer alt til å ordne seg ”It´s going to be amazing”. Dette er et slagord som gjennomsyrer hele kolleksjonen og som er inspirert av Munch sitt maleri, ”Solen”. ”It´s going to be amazing” finner vi også printet på plagg i kolleksjonen.

I kolleksjonen er det blitt brukt kjente og mindre kjente malerier fra Munch som inspirasjon til print på skjerf og klær. Maleriene har blitt plukket fra hverandre og så satt sammen igjen

i kollasjer. Vi har laget kollasjer, laget et print hvor vi har tatt bort skriket fra ”SKRIK” og vi har blandet Munch sin kunst med våre egne print, sier Maria Skappel Holzweiler.

Fargepalletten er basert på brente farger med et fokus på knallfarger i oransje og blå.

Kolleksjonen består også av en mer street style-inspirert del hvor vi finner plagg med hanger-logo som på for eksempel hettegensere, t-shirts og en lang jerseykjole med hette.

Holzweiler har alltid latt seg inspirere av det uperfekte og ulike steder hvor kunst blir til.

Siden starten har de lett etter unike steder hvor de kan vise fram sin nyeste kolleksjon, steder som også kan gi grobunn for kreativitet og inspirasjon til fremtidige kolleksjoner. Dette har ført til triologien Artist Space, hvor SS17 visningen på Munchs atelier på Skøyen endte opp med et offisielt designsamarbeid mellom Munchmuseet og Holzweiler for deres aw17 kolleksjon.

Powered by Labrador CMS