Norges Husflidslag vil ha merkeordning på norsk ull. Foto: Bedre Gardsdrift

- Gjør det enklere å velge norsk ull!

Norges Husflidslag har sett seg lei på at garnprodusenter skor seg godt på bruk av norske flagg og stedsnavn, uten å ha produksjon i Norge, og ønsker at det kommer en merkeordning for norsk ull

Publisert

Husflidslaget har satt i gang et ullprosjekt, Ullialt, for å øke kunnskapen om norsk ull og arbeide for å få en merkeordning for norsk ull.

I en pressemelding henvises det til programmet «Forbrukerinspektørene» på NRK den 2. november som viste hvordan produsenter med norsk flagg på banderolen verken bruker ull fra norske sauer eller har produksjon i Norge. Samtidig er etterspørselen etter norsk ull stadig større, og Norges Husflidslag ønsker å gjøre det lettere for kundene å velge norsk ull.

- Den norske ulla er en forsikring om kvalitet på garnet, gode produksjonsforhold og ivaretakelse av kulturarv. Derfor ønsker vi at flere skal bruke norsk ull, sier direktør i Norges Husflidslag, Marit Jacobsen.

Gjennom prosjektet Ullialt jobber Norges Husflidslag for å øke kunnskapen om og bruken av norsk ull. Norges Husflidslag tar nå til orde for at bransje og politikere nå går sammen for å få til en merkeordning for norsk ull.

- Akkurat som med mat tror jeg folk ønsker å kjøpe norsk om de kan! Vi må gjøre det lettere for kundene å kjøpe garn som er spunnet i Norge, laget av norsk ull, og da må det norske garnet være tilgjengelig, og kundene må få vite hva de kjøper. En merkeordning er absolutt det vi trenger! sier Jacobsen.

Powered by Labrador CMS