Anders og Nikolaj Hust

Generasjonsskifte i Claire Group

Grunnlegger og adm. direktør Anders Hust, 67 år, har solgt hovedparten av sine aksjer til neste generasjon i familievirksomheten.

Publisert

Pr. 1. juni 2019 er fordelingen av aksjer i familievirksomheten Claire Group A/S endret. Anders Hust beholder 10 prosent av aksjene, mens hans sønn, direktør Nikolaj Hust, 40 år, blir hovedaksjonær med 90 prosent av aksjene.

Ledelsesmessig skjer det ingen endringer akkurat nå, men det er lagt en strategi for den fremtidige rollefordelingen.
Anders Hust etablerte tekstilvirksomheten 1. april 1975, og siden har firmaet vokst. Konseptet er endret og tidstilpasset gjennom årene.
- En av de tendensene min far oppdaget tidlig, var viktigheten av CSR og bæredyktig produksjon. Jeg er stolt av at han ble pionér i motebransjen på dette området, og det er en av årsakene til at vi har suksess i dag. Vi fikk et forsprang på CSR-fronten. Det skjedde ikke på grunn av forretningsmessig taktikk, men fordi min far hadde et grunnleggende ønske om å endre på datidens forhold i tekstilindustrien både når det gjelder arbeidsforhold og miljø, uttaler Nikolaj Hust.
- At Nikolaj har overtatt aksjemajoriteten i Claire Group er et drømmescenario for meg. De verdier og den bedriftskultur jeg har grunnlagt, kan han fullt ut stå inne for og bære videre. Han har bevist at han har et forretningsmessig talent og et ekte engasjement i virksomheten, og det gleder meg stort. Nikolaj har vært med på å skape den økonomiske fremgangen og kontinuiteten vi har demonstrert de seneste fem år, og jeg er helt sikker på at han evner å fortsette med å drive Claire Group fremover og oppover, sier Anders Hust.
Claire Group har tre forretningsbein: Barneklærne Hust&Claire, dameklærne Claire Woman og retail-avdelingen, som teller en butikk i Danmark og 20 i Norge.
- I dag er Nikolaj involvert i alle forretningsområder, og vi har et fantastisk parløp som jeg gleder meg til å fortsette – nå med Nikolaj som hovedaksjonær, slutter Anders Hust.
Ved utgangen av det nettopp avsluttede årsregnskapet hadde Claire Group en egenkapital på 35 millioner DKK, og årsresultatet etter skatt steg til 7,4 millioner DKK. Klærne selges over det mste av Europa, og Claire Group er den eneste SA 8000-sertifiserte motevirksomheten i Norden.

Powered by Labrador CMS