Gratis webinarer om 3 D-design og lokal produksjon

Manufacture Oslo inviterer norske mote- og tekstilbedrifter til en ny webinarserie som utforsker nye muligheter innen digital 3 D-design og lokal produksjon. Webinarene er gratis.

Publisert

Tilbudet gis i samarbeid med NF&TA (Norwegian Fashion and Textile Agenda) og vil gi bedriftsledere, design- og produktutviklere og studenter en introduksjon til nye teknologier og belyse hva dette kan bety for din virksomhet.

- Mote- og tekstilnæringen er inne i en stor og omfattende transformasjon. Nye digitale verktøy innen 3 D design og produksjon tas nå hurtig i bruk i den globale industrien, sier Jon Amund Søfferud i Manufacture Oslo.

- Webinarserien utforsker hva, hvorfor og hvordan en bedrift skal starte med 3 D-implementering i produktutvikling. Deltakerne vil bli presentert for ulike tilnærminger til 3D design fra forskjellige bransjeaktører som gir råd om hvordan prosessene kan benyttes i egen organisasjon. Webinarene vil etablere en forståelse for teknologien og gi deltakerne en oversikt, slik at det blir enklere å velge riktig løsning og programvareleverandør, sier han.

Jon Amund Søfferud
Jon Amund Søfferud

Webinarene inngår i NF&TAs virksomhet som informasjons- og kunnskapssenter for industrien for å gi faglig påfyll om nye produksjonsmetoder.

Første webinar går 17. februar og starter med en presentasjon av Accumark og digital strikk Shima Seiki. Foredragsholdere er Tore Håvold og Margit Karin Aarset fra Amatec.

Webinaret avsluttes med en presentasjon av digitale designverktøy som retter seg mot 3D-strikk og wholegarment. Foredragsholdere er Susanne Krabberød, Manufacture Oslo, og Lars Einar Riksheim og Chiharu Kiyohara, Amatec.

Andre webinar går 24. februar og tar for seg digital produktutvikling og lokal produksjon. Lars Willumsen, Browzwear, gir en oversikt over trender innen industriell teknologiutvikling, med eksempler fra prosjekter med Helly Hansen.

Elisabeth Stray Pedersen
Elisabeth Stray Pedersen

Elisabeth Stray Pedersen, driftsansvarlig i Manufacture Oslo, snakker om behovet for fysisk protoyputvikling i digitale prosesser og presenterer maskinparken til Manufacture Oslo.

Siste webinar går 3. mars. Jon Amund Søfferud og Siv So Hee Steinaa, Oslo Met, og Merete Taule, Edvar Munch videregående skole, innleder om digitalisering i høyere utdanning ved OsloMet, og hva som kreves av utdanningsinstitusjonene for å følge opp en ny generasjon designere og produktutviklere i en ny, digital hverdag. Deretter følger en presentasjon av CLO3D med Holzweiler.

Registrer dere til webinarene her

Powered by Labrador CMS