God start på julehandelen

Handelsnæringen har hatt en god start på julehandelen. Også uken etter Black Friday viste gode tall. Omsetningen i kjøpesentrene i uke 48 økte med 1,6 % sammenlignet med samme uke i fjor.

Publisert

Ser vi på de tre første ukene av julehandelen samlet, har omsetningen på kjøpesentrene vokst med 3,2 prosent. Også klær, sko og vesker har hatt en økning sammenlignet med fjoråret, etter litt svake tall tidligere i år.

Det viser tall fra Kvaruds julehandelsindeks. Søndag 3. desember var første i rekken av tre søndagsåpne handledager før jul.

–Det er butikkene innen hus og hjem som har den største økningen, med 6,8 prosent sammenlignet med samme uke i fjor, sier Bror Stende, direktør for Virke faghandel.

Videre har starten på julehandelen også vært god for spesialbutikkene, altså blant annet sportsbutikker, apotek, blomsterbutikker, gullsmedbutikker og lignende. I uke 48 økte de med 2,1 % sammenlignet med i fjor.

Det var ventet at Black Friday skulle føre til at vi handlet mindre i starten av desember. Så langt ser det ut til at forbrukerne har latt seg friste, også i uken etter Black Friday.

– Det er fortsatt tøff konkurranse om nordmenns julekroner. . Både netthandelen fra utlandet og økende kjøp av tjenester fremfor varer gjør at norske butikker må jobbe ekstra hardt. Det blir spennende å følge med på hvordan resten av julesesongen vil gå, avslutter Stende. (Kilde: Virke)

Powered by Labrador CMS