Julehandel for 58 milliarder

Totalt vil det bli handlet for omtrent 58 milliarder kroner i detaljhandelen i desember, viser tall fra Virke. Dette vil være en økning på fire prosent fra i fjor.

Publisert

​– Det betyr at hver innbygger i gjennomsnitt vil legge igjen litt over 11 000 kroner i detaljhandelen i desember. Dette er 300 kroner mer enn i desember i fjor, sier Bror William Stende, direktør for Virke faghandel til Virke.no.

Likevel vil vi ikke handle flere varer enn vi gjorde i fjor. Økte priser og en ekstra handledag er hovedårsakene til verdiveksten.

Rundt 58 prosent av julehandelens omsetning legges igjen i faghandelsbedrifter, der det blant annet handles pynt, klær og gaver for 6 460 kroner per person.

– Det legges her flest kroner igjen i klesbutikkene, men vi ser også at stadig flere forbrukere handler i norske nettbutikker i forbindelse med julen, sier Stende.

Mange faghandelsbransjer er svært avhengig av omsetningen i desember. I faghandelen handlet vi i desember i fjor vel 43 prosent mer enn i de andre månedene i gjennomsnitt. Mest avhengig er leketøysbutikkene og platebutikkene. I disse butikkene er handelen i desember om lag 3,4 og 2,8 ganger høyere enn månedsomsetningen i resten av året, viser tall fra i fjor. (Virke.no)

Powered by Labrador CMS