Mindre julehandel i motebutikkene i uke 49

Mens andre spesialbutikker økte omsetningen i uke 49, hadde senterbutikker med mote (klær, sko og vesker), en nedgang på 4 prosent i forhold til samme uke i fjor.

Publisert

Kvarud Analyses julehandelsindeks viser at omsetningen i kjøpesentrene i uke 49 (4.-10.desember) økte med 0,5 prosent sammenlignet med samme uke i fjor. Omsetningen i uke 49 er vel 13 prosent høyere enn i uke 48.

Hus og hjem økte mest

Størst vekst i uke 49 hadde butikkene innen hus og hjem med 5,8 prosent. Omsetningen i spesialbutikker (sport, apotek, blomster, parfyme, ur, gull o.l.) var den samme som i uke 49 i fjor, mens omsetningen i butikkene innen mat og drikke[1] gikk ned med 0,5 prosent fra uke 49 i fjor til uke 49 i år. Omsetningen i kjøpesentrenes kles-, sko- og veskebutikkene gikk ned med 4 prosent. I de fire siste ukene har det vært vekst i alle fire bransjekategorier.

Kjøpesentrene på Østlandet økte omsetningen med 1,7 prosent i uke 49. I Trøndelag og på Sørlandet gikk omsetningen opp med 0,7 og 0,6 prosent, mens den i Nord-Norge var uendret. På Vestlandet falt omsetningen i uke 49 med 1,5 prosent.

Kilde: Kvarud Analyse
Kilde: Kvarud Analyse

. Ekstremværet kan her ha slått negativt ut. Statistikken er basert på tall fra 200 kjøpesentre. (Kilde: Virke/Kvarud Analyse)

Powered by Labrador CMS