juminabredde

Økologisk og enkelt - med vekt på detaljene

Jumina presenterer neste års vår- og sommerkolleksjon.

Publisert

Juminas neste vår- og sommerkolleksjon domineres - som tidligere kolleksjoner - av plagg med enkelt snitt, der detaljene spiller en viktig rolle. Kolleksjonen har et nostalgisk og håndlaget preg, da designer Elisabeth G. Rognmo har tatt i bruk gamle teknikker for å lage plaggene: Her finner vi blant allet håndfargede stoffer, batikk- og blokktrykk.

Fargevalget er pastellfarger, gråtoner og mørk jeans - inspirert av ville sommerblomster og mineraler. Tekstilene er lett økologisk vevd bomull og myk økologisk jersey, og til mønstrene har Elisabeths hentet inspirasjon fra barndommen og bestemorens strikketøy.

Tidligere har Jumina bare vært klær for jenter, men nå lanserer Jumina også en liten kolleksjon for gutter. Guttekolleksjonen har fått navnet Giggig av Jumina, inspirert av Elisabeths bestefar som hun kalte Giggig. Her finner vi sløyfer, skjorter, t-skjorter og dresser inspirert av stilen til designerens bestefar - som en gammel mann.

Neste vår- og sommerkolleksjon er for alle barn som elsker å bli sett, elsker å leke og for de voksne som elsker dem, skriver designeren i en pressemelding. skriver designeren i en pressemelding.

- Den er morsom, leken og sofistikert, alt forankret fra skandinaviske tradisjoner og eventyr. Vårt mål er å være mest mulig miljøvennlige gjennom hele prosessen og lage sunne og komfortable klær, men likevel unike og moderne for de aller viktigste menneskene, Barna, sier Elisabeth G. Rognmo.

Powered by Labrador CMS