Foto: Bestseller

Bestseller vokser fortsatt

Selv om veksten har avtatt kunne Danmarks største motekonsern Bestseller vise til omsetningsøkning og et godt resultat da siste års regnskap ble offentliggjort.

Publisert
Anders Holch Poulsen (Foto: Bestseller)

Omsetningen økte fra 24,1 til 25,8 milliarder danske kroner i regnskapsperioden 1. auguist 2018 til 31. juli 2019. Årsresultatet ligger på samme nivå som året før, med 2,1 milliarder DKK. Noe som ifølge ledelsen er i tråd med forventningene.

- Det inneværende regnskapsåret viser at vi fortsatt har arbeid å gjøre. Vi har en sterk tro på fremtiden, og det er viktig at vi forblir innovative – både i forhold til våre produkter og butikker, og hvordan vi driver hele vår forretning. Og til alle mine kollegaer: Fortsett med det gode teamwork, lyder det fra Anders Holch Poulsen, CEO i Bestseller, på Bestsellers hjemmeside.

Forventningene til kommende regnskapsår er å levere et resultat på linje med fjoråret, noe som ifølge ledelsen vil kreve ekstraordinær innsats sett i forhold til den endrede forbrukeratferden som får konsekvenser fro de fysiske butikkene.

Anders Holch Poulsen understreker også hvor viktig det er å arbeide videre med digitalisering og bærekraft:

- Betydningen av digitalisering og bæredyktighet blir stadig mer tydelig i alle deler av samfunnet. Mer enn noen gang må vi fremskynde vår reise mot en bæredyktig virkelighet og en digital fremtid. Dette er essensielt for den fortsatte utviklingen av vår virksomhet.

I 2022 forventer Bestseller å bruke 100 prosent bæredyktig bomull på alle produkter, og i 2025 håper ledelsen at halvparten av virksomhetens polyester kommer fra bæredyktige alternativer. I tillegg er Bestseller en pelsfri virksomhet. Selskapet har forlengst forbudt Angora i produksjonen, og fra 2020 vil Bestseller fase ut bruken av mohairull.

Powered by Labrador CMS