Masse utstillingsdukekr med ulike antrekk gir inspirasjon
Masse utstillingsdukekr med ulike antrekk gir inspirasjon

Days Like This med "arkivsalg"

The Archives by Days Like This i Vivikes’ gamle lokaler på Gunerius i Storgata er en helt ny og annerledes form for outletbutikk i Norge.

Publisert

- The Archives by Days Like This er et nytt butikkonsept under kjeden vår hvor vi selger varer fra tidligere sesonger på en annerledes og inspirerende måte, sier administrerende direktør i Days Like This, Linda Refvik. - Dette kan være varer som ikke traff slik vi hadde håpet i markedet, rester fra butikk eller feilinnkjøp, forklarer hun.

- Ekstra spennende er et samarbeid med en lokal sygruppe under Tøyen Unlimited og kommuneprosjektet Områdeløft Grønland. Butikken samarbeider også med ulike utdanningsinstitusjoner. At The Archives er en butikk som tar samfunnsansvar er noe av det som gjør den annerledes, utdyper Refvik.

Sluttsalg med ny vri

The Archives skal være en arkivbutikk som ikke bare bugner av klær til gode priser, men også inspirasjon. Alt fra interiør, presentasjon av plaggene samt styling på utstillingsdukkene vil bli gjort med en vri for at kundene skal se plaggene i et nytt lys og med nye øyne – Vi ønsker å utfordre den tradisjonelle tankegangen rundt, og innfallsvinkelen til salgsvarer, sier Refvik. The Archives by Days Like This er en budsjettvennlig butikk, men også en inspirerende motedestinasjon.

Mange dukker

Utstillingsdukker er meget viktige i The Archives-butikken som en kilde til inspirasjon for kundene.Og det er mange av dem, rundt 50 i tallet. Til åpningen ble fire influencere hentet inn for å sette sitt preg på butikken. Moteprofilene Janka Polliani, Celine Aagaard, Line Langmo og Silje Pedersen fikk jobben å style syv utstillingsdukker hver seg, med utgangspunkt i sin egen unike stil. - Aktiviteter som dette gjør at vi virkelig får vist salgsvarene i nytt lys, og bidrar også til å synliggjøre muligheten til å skaffe seg hele antrekk til en billig penge, sier Refvik.

Kreativt, bærekraftig univers

I butikken vil kundene får tilbud om å få sydd om, reparert og passformjustert plagg av en syerske. The Archives har inngått et samarbeid med sygruppa Kulmis som er den del av Tøyen Unlimited (www.toyenunlimited.no) og prosjektet Områdeløft Grønland. – Når næringslivet finner løsninger som er lønnsomme, bra for planeten og samtidig gir nye muligheter til beboerne i nabolaget, blir det en formidabel vinn-vinn-situasjon. Vi setter stor pris på at The Archives by Days Like This gir oss muligheten til å tenke nytt om veier inn i arbeid og samfunnet, sier Sara Prosser, prosjektansvarlig i Kulmis/Områdeløft Grønland.

Returpunkt

The Archives skal også være returpunktdestinasjon for klær kunder ønsker å levere til Fretex. Alle klær som kastes er en ressurs på avveie. The Archives by Days Like This ønsker å bidra til en forsvarlig håndtering av disse, slik at plaggene kan leve lenger eller gjenvinnes.

Studentsamarbeid

Sandra Larsen er "sjefsarkivar"
Sandra Larsen er "sjefsarkivar"

- Vi ønsker at The Archives skal skille seg ut ved å være et kreativt univers hvor vi leker oss med plagg, tekstiler og presentasjonen av disse. Her har unge, sultne studenter mye å bidra med, sier Refvik.

I tråd med dette vil studenter fra relevante utdanningsinstitusjoner som School of Fashion Industry (SOFI) og Retail Design Westerdals ACT, også tre inn som bidragsytere til butikkens ulike funksjoner og flater, utplassert fra skolen. Her vil de få trene og utfordre seg på styling og markedsrettet kommunikasjon.

Ildsjel og sjefsarkivar

Som butikksjef har Days Like This hentet inn Sandra Larsen, (med tittel sjefsarkivar på navneskiltet) som har lang erfaring innen visuell kommunikasjon. – Det er viktig å finne rett person til å drifte og lede en som butikk denne. En ildsjel som brenner for oppgaven og som har forståelse og tro på konseptet, og det har vi funnet i Sandra, avslutter Refvik.


Samarbeidspartnere:

Områdeløft Grønland: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-os...

Kulmis, sygruppe: http://www.kulmis.no/

SOFI – School of Fashion Industry: https://goo.gl/qZELwm

Westerdals, Retail Design ACT: https://www.westerdals.no/studieprogram/retail-design/

Følg The Archives på Instagram: @dlt_archives: https://www.instagram.com/dlt_archives/

 

Powered by Labrador CMS