H&M med plantebaserte materialer

H&M Conscious Exclusive SS19 mikser inspirasjon fra naturen med nye innovative materialer fra appelsinskall, ananasblader og alger.

Publisert

Med Conscious Exclusive-kolleksjonen introduserer H&M nye, bærekraftige materialer. Nytt for sesongen er Piñatex®, et naturlig alternativ til lær laget av cellulosefiber utvunnet fra ananasblader, BLOOM™ Foam, et plantebasert fleksibelt skum av algebiomasse, og Orange Fiber®, bærekraftige og silkeaktige tekstiler laget av bi-produkter fra sitrusjuice.

- Med denne kolleksjonen har vi utforsket naturens skjønnhet. Dette ser man i printene og de flytende silhuettene, den slående fargepaletten og fokuset på detaljene. Vi er glade for å introdusere nye og plantebaserte, bærekraftige tekstiler som skaper vakre og moteriktige statement-plagg av høy kvalitet, samtidig som de er anvendelige”, sier Ann-Sofie Johansson, Creative Director i H&M.

Conscious Exclusive-kolleksjonen balanserer glamour og innovasjon, og kan brukes til spesielle anledninger, så vel som i hverdagen. Kolleksjonen er inspirert av naturlig skjønnhet og av den viktige rollen naturen har for velvære. Design-teamet har tolket mineraler, trær og planter om til jacquard-stoffer og flytende tekstiler med print. Fargepaletten består av lavendel, sand, aquablå, petroleumsblå og korallrosa, sammen med svart, gull og sølv.

Blant nøkkelplaggene finner man en statement-jakke i en miks av skinnende Piñatex® i sølv og fargerik jacquard, samt en romantisk off-shoulder topp i Orange Fiber®. Et annet blikkfang er tunikakjolen med print av et ørkenlandskap, og blant alle de flytende silhuettene finnes også en ny 'must have'; nemlig pool-slides laget i BLOOM™ Foam, som understreker den avslappede følelsen i et hvert antrekk.

Powered by Labrador CMS