Lee og H&M samarbeider

Lee og H&M inngår et samarbeid om denim med mindre miljøpåvirkning.

Ifølge en pressemelding fra H&M skal de to selskapene samarbeide om neste generasjon denim med mindre påvirkning på miljøet. Det er et helhetlig samarbeid med forbedringer i alle ledd av design og produksjon, noe som har resultert i H&Ms første jeans i 100 prosent resirkulert bomull med merkelapper laget av kork og jakronpapir istedenfor skinn. I forbindelse med kolleksjonslanseringen vil H&M for første gang dele LCA (Life Cycle Assessment)-data på hm.com, som indikerer vann, CO2- og energipåvirkningen av hvert denimplagg - fra råmaterialer til ferdig produkt.

Den transparente produksjonslinjen matches opp med en positiv og inkluderende kolleksjon til dame herre og barn. Overdimensjonerte og smale silhuetter i tillegg til tradisjonelle arbeidsklær, trekker tydelige linjer til Lees anerkjente merkevarehistorie. Lee x H&M blir tilgjengelig på hm.com og i utvalgte butikker fra 28. januar.

- Vi er veldig glade for å jobbe med Lee for sammen å dytte utviklingen i riktig retning. En endring mot mer bærekraftige og sirkulære denimplagg. Vi så på alle detaljer og utfordret hverandre på en positiv måte. Det var også helt utrolig å jobbe med Lees ikoniske design og tilføre noe av H&Ms preg for å glede denimelskere over hele verden”, sier Jon Loman, designer i H&M.

- Lee er stolte over å samarbeide med H&M for å fortsette vårt arbeid med å lage bedre denim. Merket vårt ble grunnlagt for over 130 år siden med innovasjon i tankene, og i dag er vi glade for å jobbe sammen med H&M for å utvikle denim mot en mer bærekraftig fremtid, sier Chris Waldeck, EVP Global Brand President, Lee®.

Lee x H&M er et ambisiøst samarbeid der bærekraft står sentralt i designet. Merkene tok en helhetlig tilnærming hvor de gikk inn i hvert trinn av denimproduksjonen. Valg av materiale er avgjørende, slik som H&Ms første jeans i 100 % resirkulert bomull, der 80 % er industriavfall og 20 % er forbrukeravfall. Kolleksjonen inneholder også bomullsfri denim, som i stedet er laget av fornybare menneskeskapte fibre. I tillegg er det benyttet vannbesparende fargestoffer og denimvask med lavere miljøpåvirkning som er tredjepartsbekreftet for lavere vannbruk, kjemikalier og energiforbruk.

I damekolleksjonen har de vide og løstsittende jeansene en følelse av 90-tallsstil, mens Lees klassiske Rider-jakke har fått en oversized kokongform. Denimkorsettene tilfører et feminint element, mens snekkerbukser og skjortejakker understøtter den funksjonelle arbeidsklær-looken. Sammen med resirkulerte jersey-plagg gjennom Texloop™ RCOT™ utgjør dette en komplett Lee x H&M-garderobe.

I herrekolleksjonen er arbeidsjakkene et garderobe-must, med Lees autentiske design. Femlommers-jeansene med en avslappet passform er laget av 100 % resirkulert bomull, mens arbeidsbuksene er laget med vannbesparende fargestoffer og sømmer med tråder i 100 % resirkulert Tencel™ Lyocell. Kolleksjonen består også av snekkerbukser, bøttehatter og tøyvesker, i tillegg til tyngre jersey-plagg.

Powered by Labrador CMS