Lindex med mønstre av Joy Zandén

Lindex presenterer et designsamarbeid med den svenske mønsterdesigneren, Joy Zandén (1922- 2017). Hennes vakre naturmønstre inspirerte den perfekte sommerkolleksjonen fra Lindex.

Publisert

Joy Zandén ble født i Helsingfors i 1922. Faren var komponist og moren hennes en skulptør. Joy vokste opp i Paris, men tilbrakte somrene i Särö utenfor Gøteborg, der den vakre naturen inspirerte kunsten hennes.

I 1950 reiste Joy Zandén til New York og prøvde å selge tekstilmønstrene sine, men ingen viste noen interesse for en kvinnelig designer. 60 år senere fant datteren Jessica Zandén de tidløse mønsterskattene i morens kjeller. Det er aldri for sent…"

Sommeren 2020 har disse mønstrene fått nytt liv i en sommerkolleksjon skapt sammen med Lindex designteam. Kolleksjonen, som har et kjærlig nikk til den svenske naturen, består av tre sommerkjoler, to romantiske topper og et skjørt. Det er også en Mini-Me-kolleksjon med to kjoler for små jenter og bedårende sette og kjole til babyer.

De fire mønstrene “Västerskog, Ängsull, Nostalgi og Midsommar” er navngitt av Zandén-familien og er inspirert av somrene på Särö i Gøteborg.

Kolleksjonen er Online Edition og slippes kun på Lindex.com 16. juni.

Powered by Labrador CMS