Amfi Moa nominert til Norsk Lyspris

Amfi Moa Syd er en av tre nominerte kandidater til Norsk Lyspris 2020, beste innendørsprosjekt, som deles ut av Lyskultur.

Publisert

De to andre nominerte i denne kategorien er Universitetsmuseet i Bergen, Naturhistorisk Museum og Deichman Bjørvika.

– Vi har de siste årene opplevd stor interesse for å vinne Norsk Lyspris. Prisen har befestet seg i bransjen som en hedersutmerkelse som henger høyt, og som stadig flere kjemper for, sier Katia Valerie Banoun, daglig leder i Lyskultur, som deler ut prisen.

– I år viser Norsk Lyspris god bredde og holder et høyt nivå. Den teknologiske utviklingen i bransjen, sammen med økt fokus på lysdesign gjør prisen stadig viktigere og mer aktuell og danner presedens for hva et godt lysprosjekt bør inneha, sier juryleder Barbara Matusiak, som er professor og arkitekt ved Institutt for arkitektur og teknologi ved NTNU.

Norsk Lyspris deles ut for 19. gang av den ideelle organisasjonen Lyskultur, som er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning. Vinnerne kåres under en live stream fra Doga 11. november.

Om Amfi Moa

Moa Syd ønsker å være et nyskapende senter med en internasjonal atmosfære. Belysningen skal bidra til å øke opplevelsen av et besøk, enten det er hverdagsshopping eller kino og mat en lørdags kveld. Belysningen skal være med på å fremkalle den gode opplevelsen. Gjennom bevisst belysning av rommets flater og et godt integrert styringssystem er det utviklet et belysningskonsept som bygger på tre grunnpilarer: romfølelse, livskvalitet (brukeropplevelse/funksjon), dempet eksklusivitet hvor oppfyllelse av brukerens behov alltid settes i sentrum.

Eier: Amfi Bygg Moa AS Oppdragsgiver/leietaker: Olav Thon Eiendomsselskap Lysdesign: Asplan Viak AS ved Ingeniør Per Rasmussen AS Rådgivende ingeniør elektro (RIE): Norconsult Arkitekt Slyngstad Aamlid Arkitekter AS Interiørarkitekt: Ramsøskar AS Leverandører: CP Norway (Lucent/Light4U/LED Linear/Kluz). Stokkan Lys, (iGuzzini/DeltaLight), Glamox, Nortronic. Installatør: Acel

Powered by Labrador CMS