Investerer 4,8 milliarder i nytt kjøpesenterselskap

Investorene Petter A. Stordalen, Lars Løseth, Johan Johannson, Marius Varner og Christian Ringnes investerer til sammen nær én milliard kroner i et nytt kjøpesenterselskap, Aurora Eiendom AS.

Totalt er det tegnet aksjer for 1,377 milliarder kroner i selskapet i en rettet emisjon mot elleve investorer. Ytterligere 623 millioner skal hentes i en ny emisjon for å finansiere ett konkret kjøp av ytterligere et stort norsk kjøpesenter.

– De som tror at fysisk handel tilhører fortiden, tar feil. Det skal mer enn netthandel og korona til for å matche kraften som ligger i å tilby gode handleopplevelser, og vi har klokkertro på at kjøpesentre med en god beliggenhet og en fin miks av kvalitetsleietakere vil gjøre det bra i mange år fremover, sier Petter A. Stordalen, som blir styreleder og en av eierne i Aurora Eiendom.

Selskapet skal bli en av Norges ledende eiere av kjøpesentre, og har allerede inngått en bindende avtale om å overta fire kjøpesentre fra Steen & Strøm AS: Vinterbro Senter i Ås kommune utenfor Oslo, Amanda Storsenter i Haugesund, Nerstranda i Tromsø og Nordbyen i Larvik (eid 50 prosent av KLP, som også selger sin andel til Aurora). Kjøpesentrene hadde en samlet omsetning på drøyt 3,2 milliarder kroner i fjor.

Aurora Eiendom har også inngått en intensjonsavtale om å kjøpe ytterligere ett stort norsk kjøpesenter for cirka 1,8 milliarder kroner. Totalverdien av de fem sentrene er 4,8 milliarder kroner. Aurora Eiendom har store vekstambisjoner, og planlegger børsnotering på Euronext Growth mot slutten av året.

Sterkt investorlag

Med seg i styret og på eiersiden får Stordalen en av Norges mest erfarne kjøpesentereiere i Lars Løseth i Alti Forvaltning, Norgesgruppen-eier Johan Johannson og Marius Varner i Varner-gruppen. Christian Ringnes og Eiendomsspar blir med på eiersiden. Det samme gjelder NREP, som er Nordens største eiendomsfond.

- Her går vi mot vinden og investerer i noe mange ikke tør. Aurora Eiendom skal bli en av de ledende kjøpersenteraktørene i Norge, og skal etter hvert også ut i Norden. Dette er starten på et nytt eventyr, sier Lars Løseth, styremedlem i Aurora Eiendom. Han har tidligere bygget opp AMFI-kjeden og deretter Alti Forvaltning AS som ble startet i 2018.

Aurora Eiendom kjøper også 50 prosent av aksjene i Alti Forvaltning AS, som eies av familiene Løseth og Sørbøe. Alti skal drifte og utvikle sentrene, og har fra før 26 kjøpesentre under forvaltning i Norge.

Henter to milliarder

Administrerende direktør i Alti Forvaltning, Lars Ove Løseth, blir administrerende direktør i Aurora Eiendom.

- Fremtidens handlevaner er ikke enten netthandel eller fysiske butikker, det er begge deler i et godt samspill. Husk at vi mennesker er sosiale vesener som vil ut og møte venner og familie, snakke med fagfolk eller benytte sentrenes utvalg av tjenester og aktiviteter, sier Lars Ove Løseth.

Aurora Eiendom ønsker et bredt og langsiktig eierskap, og tar sikte på å hente inntil to milliarder kroner i aksjekapital i juni, hvorav 1,377 milliarder kroner er forhåndstegnet av elleve hjørnesteinsinvestorer. I tillegg til denne innledende plasseringen på 1,377 milliarder kroner vil det i perioden 7. - 18. juni bli gjennomført ytterligere en emisjon på inntil 623 millioner kroner, hvor andre investorer vil ha muligheten til å tegne seg til samme vilkår. Tilretteleggerne har allerede mottatt betydelig tegningsinteresse.

Aurora Eiendom har etablert finansiering med DNB og fire banker i SpareBank 1-alliansen. Pangea Property Partners er selskapets gjeldsrådgiver. Videre er DNB Markets, Pangea Property Partners og SpareBank 1 Markets tilretteleggere i kapitalinnhentingene. I tillegg er Pangea Property Partners selskapets finansielle rådgiver, Ro Sommernes juridisk rådgiver og Storm Communications kommunikasjonsrådgiver for Aurora Eiendom.

Vinterbro kjøpes av nyetablerte Aurora Eiendom. Aurora

Powered by Labrador CMS