Virke inviterte til en tur i fremtidens handelsby på Handelskonferansen

Bærekraft og teknologi i fokus på Handelskonferansen

- Nødinnovasjon og sjokkdigitalisering! Slik karakteriserte Virke-sjef Ivar Horneland Kristensen det siste halvannet året i detaljhandelen da han åpnet Handelskonferansen tirsdag.

Publisert

- Handelen er alltid i endring. Men det siste halvannet året har vært helt spesielt, preget av en voldsom omstilling. Handelen har tatt voldsomme sprang, og vi har gjort unna mange år med utvikling i denne perioden. Jeg er imponert over den innsatsen og den kreativiteten dere har vist. Dere har vist hva omstilling betyr, sa han.

Jeansprodusenten Livid var en av utstillerne på konferansen. De viser fram hele sin verdikjede for kundene og har syersker som tilpasser og reparerer klær i sin butikk i Trondheim og i gjenbruksbutikken på Grünerløkka. Snart følger butikken i Bergen etter.

Handelskonferansen er i seg selv en bekreftelse på at vi er over det verste av koronapandemien. For mange var dette første gang på lenge de kunne ha et fysisk møte med bransjekolleger. Virke hadde sammen med mange samarbeidspartnere slått stort på og inviterte 1000 konferansedeltakere til fremtidens handelsby i Oslo Spektrum. Det var bygd opp en miniatyrby hvor konferansedeltakerne kunne besøke en rekke utstillere mellom de faglige innslagene. Og utstillerne var fremtidsorientert og viste fram teknologi og løsninger som vil prege handelen de neste årene. Med to fellesnevnere: Teknologi og bærekraft. Noe som også preget plenumsforedragene og parallellsesjonene i Spektrum, og som Horneland Kristensen også la stor vekt på i sin åpningstale:

Høyer presenterte sitt nye konsept Conscious Living

- Vi har lagt bak oss en periode med kraftig omstilling. Nå står vi overfor en ny, viktig periode med omstilling og innovasjon. En omstilling til bærekraftig handel. Jeg håper det blir en omstilling preget av innovasjon, ikke av lovregulerte prosesser. For her er det ikke bare snakk om pålegg, krav, reguleringer og begrensninger, her ligger det en gullgruve og venter på oss. FNs generalsekretær har slått fast at vi befinner oss på kanten av stupet når det gjelder klima. Det betyr at vi går mot en tid med råvaremangel og uforutsigbare verdikjeder hvor det vil bli stilt krav om bedre utnyttelse av det vi har i omløp og skape et økosystem hvor det blir lønnsomt å bruke og gjenbruke ting lengre. De som er tidlig ute med å utnytte ressursene bedre og smartere vil se at det vil være svært lønnsomt, sa Horneland Kristensen.

Powered by Labrador CMS