NF&TA-konferansen med fokus på sirkulær økonomi

På NF&TA konferansen presenteres løsninger, lyspunkter og langtidsplaner for norsk mote-, sport- og tekstilnæring.

Publisert

onferansen har blitt et fast, årlig innslag i NF&TA (Norwegian Fashion & Textile Agenda). Årets program spenner har naturlig nok fokus på bærekraft og sirkulær økonomi. Her presenteres de beste eksemplene, som ligger lengst framme i utvikling og omstilling, internasjonal utvikling og hva so m påvirker fremtidige rammebetingelser i Norge.

Konferansen holdes i Det gamle biblioteket 19. oktober.

Linda Refvik, CEO i NF&TA åpner med å se på hvilke endringer som er nødvendige for å kunne utvikle en sirkulær industri og hvilke tiltak som er nødvendige for å følge EUs tekstilstrategi.

Forskningsprosjektet Wasted Textile presenterer prosjektbakgrunn og funn fra plukkanalyser. Og Ole Petter Nyhaug, Opinion viser resultater fra en årlig forbrukerundersøkelse av bærekraftige holdninger og handlinger i Norge. Noe som utdypes av Ingun Grimstad Klepp, OsloMet og Nikolai Mathisen, Daglig leder og manager i Team Tomorrow.

Jonna Haeggholm,Circular Design Strategy Lead, Circular.Fashion, snakker om design for nye løsninger, og nye designprosesser i praksis og nye forretningsmodeller presenteres av Line Staxrud Eriksen, CSR Manager i Holzweiler og Andreas Malo Dyb, Ceo, Kastel.

Markedsmuligheter i sirkulærøkonomien belyses av Knut Skinnes, Ceo, Norwegian Re:Textile, Hilde Kjønstad, kjedeleder i Fretex Miljø, Sigrun Stenseth, Markedsansvarlig, Tise og Outi Luukko, Ceo, Rester

Not slutten av dagen blir det politisk debatt med et panel som består av Linda Monsen Merkesdal (Ap), Michael Tetzschner (H), Ola Elvestuen (V), Lan Marie Nguyen Berg (MDG) og Birgit Oline Kjerstad (SV).

Verktøy for digitalisering og nye forretningsmuligheter presenteres av Linda Pimmeshofer, Director Business Development, Microsoft og Natasha Franck, Ceo & founder, EON.

Powered by Labrador CMS