Stein Lande (innfelt) måtet ta Conspetor til skifteretten.
Stein Lande (innfelt) måtet ta Conspetor til skifteretten.

Conseptor konkurs

Mandag ble det åpnet konkurs ved Haugaland tingrett i boet til kleskonsernet Conseptor AS.

Publisert

Ifølge en pressemelding fra Conseptor skjer oppbudet etter en storkundekollaps.

– Konkursen har sin årsak i konkurs hos konsernets største kunde, et netthandelsselskap i Tyskland. Conseptors danske datterselskap CNS Group A/S satt med et betydelig varelager som var bestilt av dette selskapet, samt utestående fordringer mot kunden. Salgssvikt medførte at kunden ikke kunne ta imot varene og gikk av den grunn konkurs 2. mai. Dette medfører et tap på opp mot 35 millioner kroner, noe som ble for stort til å kunne bæres av Conseptor-konsernet. På tross av intens innsats de siste ukene lyktes det ikke å finne en løsning som alle involverte parter kunne akseptere. Det har vært svært kompliserte forhandlinger som har involvert blant annet seks banker i Norge og Tyskland, skriver daglig leder Stein Lande og og merkevaresjef Mathias Lande jr. i meldingen.

- Det er et veldig trist utfall, fordi det tyske selskapet burde hatt gode muligheter til å overleve, og dermed også Conseptor.

Conseptor har siden 2015 gjennomført en snuoperasjon og viste gode resultater i 2016 og 2017. 2018-resultatet ble preget av problemene hos den tyske kunden.

– Vi vil gjerne framheve de ansattes lojalitet og arbeidsinnsats i denne prosessen og vil gjøre det vi kan for å legge til rette, i samarbeid med bostyrer, for at driften videreføres og at flest mulig får beholde sitt arbeid, heter det i pressemeldingen.

Conseptor as har hovedkontor i Haugesund. Aktiviteten styres fra Kolding i Danmark gjennom CNS Group, som også er konkurs. Konsernet designer og markedsfører merkene Solid, Peppercorn, Tailored Originals og Desire.

Powered by Labrador CMS