Folk flest foretrekker å handle i fysiske butikker

Ny undersøkelse: Folk flest foretrekker butikker

Folk flest velger butikker i stedet for internett når de skal kjøpe nye produkter ifølge 10.000 respondenter i den nye internasjonale undersøkelsen Connected Shoppers Report fra Salesforce.

Publisert

Produktinformasjonen er ofte ett Google-søk unna, men 81 prosent av kundene drar heller til en vanlig butikk for å lære om nye produkter. På tross av overskriftene om butikkdød og netthandelens seier, har butikkene fortsatt en plass i folks handlevaner. 83 prosent shoppere planlegger å handle i fysiske butikker til julehandelen.

Å kunne se og ta på varer oppgis som hovedgrunnen til at folk handler i butikk. Når selv to-dagers levering ikke er raskt nok, er det en tur til den nærmeste butikken som vinner kundene. Å få varene i hånden umiddelbart er en annen grunn.

Men det betyr ikke at de samme kundene avstår fra å bruke nettet. Dagens shopper er ekspert på multitasking og inspiserer produkter personlig samtidig som de leser om dem på nettet via mobilen. Noen butikker utmerker seg ved å kombinere det fysiske og digitale via geolokalisering, og kan sende en rabattkupong til kundens mobiltelefon når de befinner seg i butikken. Slik kan de ligge foran i konkurransen. Men 45 prosent av kundene sier butikker i altfor liten grad gjør dette. Rapporten viser samtidig hvorfor mange forlater butikken uten å handle. 25 prosent har valgt å gå ett annet sted som følge av dårlig butikkopplevelse.

Rapporten konkluderer med at det er tre gode grunner til at folk velger butikk:

- For å se og ta på varen

- For å få produktet umiddelbart

- For å få en god butikkopplevelse

Nordiske tall

65 prosent foretrekker å gå i butikken når de skal kjøpe et produkt for første gang

14 prosent velger nettbutikk

60 prosent handler med ett spesifikt merke i tankene

Hva som er tilgjengelig i butikken er det som påvirker kundenes planlagte julehandel mest

75 prosent av kundene har handlet på nett og for å hente i butikk (klikk & hent)

Powered by Labrador CMS