Daglig leder Lars-Tore Hogsnes sammen med designer Katja S. Berger og salgssjef Camilla Haakonsen
Daglig leder Lars-Tore Hogsnes sammen med designer Katja S. Berger og salgssjef Camilla Haakonsen

A & C Oslo tar over der Arts & Crafts slapp

A&C Oslo tar over der Arts & Crafts måtte slippe etter konkursen tidligere i år. Med nye eiere, men med de samme engasjerte menneskene og kompetansen bak, ble smykkemerket fra Lier relansert forrige uke.

Publisert

Arts & Crafts hadde et solid kundegrunnlag og smykkeproduksjonen var lønnsom. Men selskapet tapte for mye penger på en storstilt satsing på egen retail, slik at det ikke var noen annen utvei enn å melde oppbud i mars i år.

Nå er det full fart igjen. Daglig leder Lars-Tore Hogsnes er i heftig begeistret og optimistisk etter et vellykket lanseringsevent og gleder seg stort til fortsettelsen:

- Vi visste at vi hadde unike produkter, og etter en strøm av henvendelser fra kunder i inn- og utland så vi på mulighetene for å relansere merket. Vi fikk med oss Dalema Drift AS som ny eier. Forutsetningen var at de skulle være eneeier, noe de tidligere eierne aksepterte. Etter en kort og meget hektisk etableringsfase som startet i august, er vi nå i gang igjen, forteller Hogsnes.

- Vi har utviklet produktene våre videre og platteterer alle smykkene med ekte sølv og gull. Etter en lang periode med minimalisme og lite smykker snur trenden igjen, det er langt større etterspørsel i dag, særlig etter gullsmykker. Tidligere kom 70 prosent av omsetningen fra sølvsmykker. I dag er 60 prosent gullsmykker, slår Hogsnes fast.

Varig emballasje

Det nye selskapet har i tillegg utviklet et nytt emballasjeprogram som skal bidra til å øke salget:

- Emballasjen er så lekker at de som kjøper smykkene ikke vil kaste den, men ta vare på den og bruke den til oppbevaring. Noe som både er salgsfremmende og miljøriktig, sier Hogsnes, som kan fortelle om en rørende mottagelse i relanseringen: -Tidligere kunder har tatt imot oss med åpne armer, og har lagt inn store ordre, sier han.

Distribusjonen vil skje i motebutikker, gullsmedbutikker, interiørbutikker og i egen nettbutikk. I løpet av de neste seks månedene skal merket lanserer i Kina.

Tar med historien

Historien tar de med seg videre: Det er den vakre fortellingen om hvordan Birgit (Løitegård) fra Norge reiste verden rundt og forelsket seg i nederlandske Franz (Titular) på Sri Lanka. Hvordan de laget smykker på gata for å tjene til livets opphold og hvordan de ble gründere og etablerte Arts & Crafts da de kom til Norge igjen. Selv om gründerne ikke er inne på eiersiden lenger, er de fortsatt med i selskapet.

I startfasen består selskapet av fire personer på heltid og to på deltid. Katja S. Berger og Birgit Løitegård designer og salgssjef Camilla Haakonsen og daglig leder Hogsnes tar seg av salget. Hovedkontoret med administrasjon. Design og lager er i Lier, på samme sted som Arts & Crafts holdt til.

Powered by Labrador CMS