Illustrasjonsfoto: yayimages.com
Illustrasjonsfoto: yayimages.com

En felles, samlende moteuke

LEDER: Hva skal til for å få en felles, samlende moteuke i Oslo? Svar: Å begrave gammel uenighet og baksnakking, komme sammen med åpent sinn, tenke stort og vise litt velvilje uten bare å tenke på seg og sitt.

Publisert

Da vil vi straks komme et stykke på vei.

Egentlig har vi et godt utgangspunkt allerede. I februar blir moteuka i Oslo slik: Umiddelbart etter messene i København starter Texcon-messa på lørdag og søndag, og siden fortsetter innkjøpsuka i showrommene rundt om i byen. Tirsdag og onsdag er det Oslo Runway i Sentralen i Oslo sentrum. Mot slutten av uka er det skomesse i Skohuset på Helsfyr.

En god grunnmodell. Bare synd at det er litt tilfeldig at timingen mellom de ulike aktivitetene er så god denne gangen. Forrige gang var verken skomessa eller Oslo Runway samme uke som Texcon-messa og Moteuka.

Med andre ord: Det er nødvendig å ha en koordinator for en moteuke i Oslo. Kanskje er det ikke så mye som skal til: Først og fremst å få samlet de viktigste partene og gi og ta litt for å sy sammen et program. Sette foten ned og slå i bordet om småligheter og
særinteresser truer med å ta overhånd. Og siden koordinere aktiviteter til beste for hovedpersonene i innkjøpsuka: Innkjøperne. Med et felles program. Med et felles navn. Med skytteltransport mellom de viktigste destinasjonene. Med et felles bransjeevent
for alle. Med avtaler med noen restauranter, slik at man var sikker på å treffe kolleger og bransjefolk når man går ut for å spise og slappe av.

Texcon har luftet flere av disse tankene de siste ukene. De ønsker å forandre og utvikle sin medlemsmesse til å bli en åpen messe for alle - som en start på moteuka, og foreslår også et felles bransjeevent senere i samme uka. Noe Tekstilforum mener er en god idé, fordi det kan skape et samlende og berede tilbud til alle typer innkjøpere og leverandører.

Les mer om Tekstilforum 6/2016 her

Bestill abonnement

Last ned hele bladet eller enkeltsider

Powered by Labrador CMS