Passformer basert på 6500 kvinners mål

Danske Sandgaard A/S har gått vitenskapelig til verks og hentet inn 6500 kvinners faktiske størrelsesmål før de lanserte sitt nye jeans- og buksekonsept Studio.

Publisert

Resultatet er to passformer tilpasset kvinnelige figurttyper. Ifølge en analyse basert på 6500 kvinners faktiske hofte- og midjemål vil omkring 70 prosent av europeiske kvinner kunne finne et par Studio-bukser som sitter perfekt.

- Alle i bransjen kan lage bukser - men ikke alle kan lage bukser til alle. Ofte bruker man en husmodell og tar utgangspunkt i netopp hennes figurtype når det deretter graderes opp og ned. Men etter vår mening er det ikke den riktige fremgangsmåten. Vi vil treffe mengden, og vi får en bedre hitrate fordi vi nettopp tar høyde for hvordan kvinnen i den virkelige verden ser ut. Samtidig endrer kvinners proporsjoner seg gjennom tiden. I dag ser ikke kvinner ut som de gjorde for eksempelvis 20 år siden. Langt fra alle virksomheter følger med i denne utviklingen, fastslår adm. direktør Lars Sandgaard fra Sandgaard A/S, som står bak Studio.

For å imøtekomme kvinners mangfoldige proporsjoner er hver Studio-style fremstilt i to passformer, slik at den samme buksen finnes i to figurtyper og i to længder. Hver figurtype og lengde fås i størrelse 36-54.
De to Studio-passformene har virksomheten døpt Ashley og Carmen. Ashley er til kvinnen med smale hofter, og Carmen til kvinnen med litt bredere hofte. Det er laget en tydelig og lett gjenkjennelig etikettering slik at man raskt kan identifisere riktig størrelse, passform og lengde.

- Vi lanserte det nye konseptet i oktober til omgående levering. Salget har gått forrykende, og vi har allerede måttet reprodusere flere ganger. Da vi produserer i Europa, er transporttiden kort, så det har ikke vært noe problem, sier Lars Sandgaard. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS