Floyd har investert mye i infrastruktur, administrasjonsbygg og lager for å kunne vokse videre.
Floyd har investert mye i infrastruktur, administrasjonsbygg og lager for å kunne vokse videre.

Floyd fortsetter å imponere

Floyd by Smith fortsetter å vokse og leverte meget gode resultater i 2017.

Publisert

Smiths Holding AS (som favner grossistbiten Floyd samt egeneide Floyd-butikker ) fikk en omsetning på 195,3 millioner kroner. Dette er en økning på 32 millioner (19,4 prosent). Resultat et var også meget bra: 29,5 millioner. I tillegg omsatte nettbutikken Floyd.no for 35 millioner med et resultat på 7 millioner. Utover dette har Floyd 22 samarbeidsbutikker som bærer Floyd navnet.

- Samtlige produktgrupper vokste i fjor, sier daglig leder Tommy Smith, som eier Holmestrand-bedriften sammen med sin far og bror.

- Hva ligger bak resultatene?

- Vi har jobbet hardt med bredden de siste årene, og er blitt en leverandør som har alt; blant annet jeans/bukser, kjoler, topper, yttertøy, strikk og sko.

– Hvilke forventninger har du til 2018?

- Alle butikker vi leverer varer til er meget fornøyde med oss om dagen, og det er et godt tegn i en ellers krevende bransje. Akkurat nå er det helt Texas!

Høstkolleksjonen er meget godt mottatt, og varene går rett ut. Men det er et halvt år igjen av året, motebransjen er tøff og man vet aldri hva som skjer. Det er derfor viktig at vi til enhver tid leverer riktige varer slik at våre kunder ikke må ha så mye på salg.

Kundene våre er veldig fornøyd med at vi tilbyr dem nyheter flere ganger i uken. Dette gjør at de har meget god bruttofortjeneste gjennom hele året når de handler Floyd by Smith. Selv under salget klarer de fleste med høy Floyd-andel å holde bruttofortjenesten relativt høy.

- I vårt Floyd univers skal alle tjene penger, sier Smith og gjentar det han gjerne sier mye og ofte: Mye Floyd = godt resultat.

- Skal dere vokse videre?

- Jeg er mest opptatt av å holde en stabil linje med kontrollert vekst og håper at alle Floyd-butikker og andre samarbeidsbutikker får en fantastisk høst, sier Tommy Smith

Powered by Labrador CMS