Merete Garthus vil ta bedriften til et nytt nivå

Garthus til et nytt nivå

Garthus har gjennomført et generasjonsskifte og er i gang med en omfattende omorganisering av virksomheten.- Nå skal bedriften tas til et nytt nivå, sier Merete Garthus.

Publisert

Hennes foreldre startet bedriften i 1970, med egen produksjon av kåper og jakker i Valdres. Et nytt produksjonsbygg på 750 kvadratmeter sto ferdig i 1987, og på det meste hadde Garthus 28 ansatte. Etter hvert som stadig mer av norsk tekstilproduksjon ble flyttet utenlands, måtet det til en omfattende omstilling på slutten av 80-tallet. Garthus rettet seg hovedsakelig mot turistmarkedet med småprodukter som nøkkelringer, skjerf og interiørartikler.

De siste årene har Garthus produsert pels- og lærvarer i Kina. – Vi har hatt en meget god og pålitelig hovedleverandør i mange år, som vi vil fortsette å samarbeide med, men vi vil gjøre store endringer, både i måten vi er organisert på, med et mer omfattende sortiment enn før, og et helt annerledes og mer effektivt og strømlinjeformet system for lager, logistikk og distribusjon, sier Merete Garthus.

Hun er i ferd med å etablere en nettverksorganisasjon som gir høy effektivitet i alle ledd, samtidig som det øker tilgjengeligheten for kundene. – Vi har et omfattende kontaktnett med høy kompetanse på ulike områder som vi nå vil systematisere og organisere slik at vi får en mer oversiktlig og moderne organisasjon med en bedre og mer effektiv logistikk. Sortimentet på pels og lærvarer skal beholdes og utvikles, men vi kommer til å benytte nye materialer og teknikker og utvider med klær og interiørartikler. Jeg har testet opplegget med noen av mine kunder, og fått svært positive tilbakemeldinger, sier Garthus.

Hun vil satse mer internasjonalt enn før, og vurderer å etablere lager utenfor Norge. Showrommet i Norwegian Fashion Center på Fornebu skal avvikles i løpet av året, og hun er interessert i å få kontakt med mulige interessenter som kan overta leiekontrakten. Den nye organisasjonen vil være på plass i løpet av 2019.

Powered by Labrador CMS