Antonis Keremloglou sammen med Bente Berge (t.h.) og Christine Tellefsen på satnden i Norwegian Fashion Center. Foto: Ove Hansrud

Ulla Popken kommer til Norge

I mars åpner motekjeden Ulla Popken sin første butikk i Norge, på Ski Storsenter. Og flere skal det bli. At kjeden retter seg mot et tydelig segment, nemlig plus size, mener de øker sjansen for å lykkes.

Publisert

Av Nils Vanebo

Samtidig med åpningen på Ski lanseres nettbutikken ullapopken.no for å nå kunder over hele landet. Den tredje aktiviteten de starter, er grossistvirksomhet med tanke på å selge klær i multibrand butikker.

Butikken på Ski blir den andre i Skandinavia etter at en butikk nylig åpnet i Helsinki. I Sverige finnes nettbutikk, men foreløpig ingen fysiske butikker.

Business partner Antonis Keremloglou – som har sikret seg franchiserettighetene for Ulla Popken i Norge – røper at de har planer om flere butikker. Men han understreker at inngangen på det norske markedet vil skje stegvis, uten noe press.

Ulla Popken er et tysk merke som helt siden starten har spesialisert seg på klær i plus size-segmentet. De har også klær for menn som vil blir introdusert senere når de åpner større butikker.

Keremloglou startet å jobbe med Ulla Popken i Hellas og siden 2013 i Bulgaria. Nå er det Norge som vil være hans hovedfokus framover. Keremloglou vil styre Ulla Popkens virksomhet her til lands og har ansatt Bente Berge. Sammen har de pop up stand i Norwegian Fashion Center denne uken for å vise fram sine varer for den norske bransjen.

Spesialister på plus size

Som kjent er klimaet for retail ikke særlig positivt, ei heller i motebransjen. Ulla Popken lar seg ikke stoppe av det.

– Vi kjenner til problemene, men vi er optimistiske. Vi må tilpasse oss til forholdene. Vi vil seile båten videre, ikke sette den i havn, visualiserer grekeren. At Ulla Popken har en tydelig målgruppe hjelper. Markedssegmentet plus size er voksende.

Keremloglou understreker at Ulla Popken har plus size som spesialitet, i motsetning til brede motekjeder som har klær for store kvinner inkludert i et bredt sortiment. Det gir dem en konkurransefordel, hevder han. – Og kvaliteten på klærne er fantastisk, smiler han.

Powered by Labrador CMS