Mer bærekraftig Lindex

Lindex er blant topp ti, som en av verdens største forbrukere av økologisk bomull og mer bærekraftige materialer som Lyocell og resirkulert polyester, i følge siste rapport fra Textile Exchange. sin seneste rapport

Publisert

- Vi jobber kontinuerlig med å øke andelen fibrer fra mer bærekraftige kilder og er meget stolte over våre fremskritt. Målet vårt er at bomullen vår skal være mer bærekraftig, og at 80 prosent av alle våre plagg skal komme fra mer bærekraftige fibrer i 2020. Vi har hittil nådd et nivå der mer enn halvparten av vårt totale sortiment kommer fra mer bærekraftige materialer, sier Anna-Karin Dahlberg, Production Support Manager hos Lindex.

25 prosent av Lindex sitt totale sortiment består av økologisk bomull, og Lindex jobber også med å erstatte de syntetiske fibrene med mer bærekraftige alternativer som Lyocell og resirkulert polyester.

Utover å øke bruken av mer bærekraftige materialer, har Lindex intensivert sitt arbeid med å forbedre sine produksjonsprosesser for å kunne redusere bruken av vann, energi og kjemikalier. Motekjeden har blant annet sett over vaskeprosessene i sin denimproduksjon, og har som mål å utvide arbeidet med mer bærekraftige prosesser til flere produkter enn denim.

Textile Exchange, som nylig publiserte markedsrapporten om mer bærekraftige fibrer og materialer, er en global non profit-organisasjon som fokuserer på å minimere de skadelige effektene av den globale tekstilindustrien og maksimere de positive effektene.

Powered by Labrador CMS